Si la situació epidemiològica a Catalunya no millora, més de la meitat de bars i restaurants de Barcelona podrien tancar abans de l’estiu vinent. Ho ha advertit el director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, després d’afirmar que el 15 % d’aquests comerços ja han tancat des que va començar la pandèmia.

Pallarols ha assegurat que en una enquesta recent, gairebé el 40 % del sector que havia obert després de l’estat d’alarma manifestava que tancar era una possibilitat. Per això, el director del gremi ha augurat que en un període de sis a nou mesos podrien desaparèixer més de la meitat de bars i restaurants de la capital catalana. Ho ha dit en una entrevista al programa ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio, en què ha tornat a criticar que el govern català hagi decidit tancar els establiments de restauració: “Acumulem restricció rere restricció i malgrat això els contagis no s’han reduït”, s’ha queixat.

El menjar per emportar no és la solució

Sobre el risc a l’hora de menjar i beure, Pallarols ha insistit que els bars i restaurants probablement són els espais més segurs per fer-ho: “La socialització és un fet i no només es produeix en àmbits reglats com la restauració. […] També es produeix en l’àmbit privat”. Tot i la possibilitat d’oferir menjar per emportar o a domicili, el director del gremi assegura que aquest servei és residual en el sector a Catalunya i per a molts és només una activitat “molt complementària”.