No havien fet mai menjar per emportar, però davant les noves restriccions contra la covid-19 han decidit reinventar-se. El restaurant Can Vilaró, davant del Mercat de Sant Antoni, ha decidit provar sort. Aquest establiment de menjar casolà veu la possibilitat d’oferir menjar per emportar com la darrera esperança per poder arribar a compensar les pèrdues que els suposarà no poder acceptar clients al local durant 15 dies. De moment, el telèfon sona, i els menús van sortint. Són molts els veïns i clients que s’han interessat pel nou servei. Molts són conscients que amb un gest tan petit com és encarregar un àpat a domicili al seu restaurant més habitual estan ajudant al fet que aquest pugui continuar endavant malgrat totes les dificultats. “Els caps de setmana sempre veníem, ara menjarem el mateix, però a casa. És fantàstic que tinguin obert i ens facin el mateix bon menjar que han fet sempre”, explica una clienta.

Però Can Vilaró no és l’únic. Són molts els restaurants de tota la vida del barri que han decidit reconvertir el negoci aquests 15 dies, com ara el Racó de l’Agüir i el Bar Mañé. D’altres, com la Bodega d’en Rafael, ja van provar d’oferir menjar a domicili durant les primeres fases del desconfinament i, malgrat que continuen fent-ho, ja han comprovat que això no és suficient. Per això, han hagut de prescindir de gran part dels treballadors. “Amb el menjar per emportar només s’ha quedat la persona que està a la cuina. Els treballadors han tornat a l’ERTO i els autònoms continuem al peu del canó com sempre. És l’única manera de tirar endavant”, explica en Rafael Jordana, propietari de la bodega.