Falta només un mes per al Mobile World Congress però els apartaments turístics de Barcelona encara no tenen reserves. “Gairebé res, molt poca cosa”, ha assegurat el president d’Apartur, Enrique Alcántara, en una entrevista al programa ‘reset’, de betevé. De fet, les reserves per a les dates del congrés són “com si fossin dies normals del mes de juny”, i Alcántara assegura que no han pogut ni aplicar els preus de la temporada alta.

Queden enrere, per tant, els dies en què el Mobile era “el que salvava el mes de febrer” al sector, i quan penjaven el cartell de complet. Només l’any passat, la cancel·lació del congrés va suposar unes pèrdues de 14 milions d’euros al sector.

Els apartaments no són els únics que no tenen reserves per assistir al congrés de telefonia mòbil. Tampoc no s’han tancat contractat empreses d’hostesses i els muntadors d’estands van assegurar fa uns dies que no s’havia tancat cap projecte en ferm. A tot això no hi ajuda tampoc el degoteig constants de baixes al Mobile, la darrera, la de Xiaomi.

Primeres reserves per a l’estiu

“No esperem una gran afluència de gent durant el Mobile”, es lamenta el president d’Apartur, tot i que manté l’esperança en les contractacions d’última hora. De fet, justament ara és quan comencen a tenir les primeres reserves per als mesos de juliol i agost, coincidint també amb la reobertura de els fronteres a Europa.