(ACN). El Cruïlla tornarà al Parc del Fòrum els dies 8, 9 i 10 de juliol en un festival que recuperarà les característiques habituals d’abans de la pandèmia i es convertirà en el primer de format massiu a Europa. El recinte acollirà 25.000 persones cada dia, que s’hauran de sotmetre prèviament a un test d’antígens. Els assistents assumiran només una part del cost: per al tiquet d’un dia hauran de pagar 8,5 euros; per al de dos, 12 euros, mentre que en l’abonament complet el sobrecost serà de 15 euros. Els tests es faran al CCIB i, amb el resultat negatiu, es podrà accedir al recinte. El públic haurà de portar sempre una mascareta FFP2, a excepció del moment en què es begui o es mengi, però no caldrà mantenir la distància física.

Als positius i els que facin quarantena se’ls retornaran els diners

Els espais de cribratge estaran oberts de 15 a 22 h amb reserva prèvia per fer el test. En el cas de ser positiu, d’estar en quarantena o de superar els 37 graus de temperatura corporal a l’accés al recinte, es tornarà l’import de l’entrada o de l’abonament. Els vacunats també caldrà que se sotmetin al test d’antígens, així com els nens a partir de set anys i els treballadors del festival.

En declaracions a l’ACN, el director del Cruïlla, Jordi Herreruela, reconeix que tenen un “repte organitzatiu” sobre la taula, però que es mou en l’àmbit musical, en el qual “estan acostumats a treballar”.

Més artistes locals

El festival manté l’aposta per als artistes catalans i espanyols, amb noms com Izal, La Casa Azul, Carolina Durante, Amaral, Dorian, Kase.0, Manel, Sopa de Cabra, Delafé, però sense renunciar a bandes internacionals com Editors, Two Door Cinema Club, Morcheeba i Tom Walker. Segons Herreruela, “conscients de les dificultats que hi havia sobre la taula”, han programat amb “molta consciència” artistes que poden actuar a Barcelona sense estar sotmesos a una gira amb “desenes de dates”.

Tampoc no descarta que, si en les properes setmanes, les condicions sanitàries milloren hi hagi canvis en el protocol, que aplicaran. “Cada cop ens sentim més segurs”, ha reflexionat. Segons Herreruela, la crisi de la covid-19 conduirà cap a un tipus d’esdeveniment de més qualitat i menys públic, un entorn en què “s’hi senten còmodes i el públic els respon”. “En això tenim avantatge, perquè fa anys que apostem per aquest model”, ha conclòs.