La revetlla de Sant Joan podria ser el punt de partida de la reobertura de l’oci nocturn a Catalunya. La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, creu que aquesta activitat es podria recuperar “a les portes de l’estiu” i considera “ben probable” que això passi coincidint amb Sant Joan. En una entrevista a RAC1, Vergés ha recordat que aquesta decisió, però, correspondrà al nou conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que aquest dimecres pren possessió del càrrec.

Vergés creu que, de la mateixa manera que s’estan reactivant els festivals, ara és el torn de l’oci nocturn. “La revetlla de Sant Joan, la gent, la farà”, argumenta, i per això creu que si es pot celebrar de diferents maneres i de forma “més regulada” pot facilitar les coses al Departament d’Interior. La consellera en funcions, però, creu que la revetlla s’haurà de fer “amb mesures i intentant evitar allò massiu”.

L’oci nocturn està tancat des que el Ministeri de Sanitat va aprovar l’agost del 2020 una ordre ministerial que en va clausurar l’activitat a tot l’estat. Tot i això, Catalunya ja té a punt el protocol d’obertura per quan es deixi sense efecte aquesta ordre i les dades epidemiològiques permetin tornar a l’activitat. També el sector està preparant una prova pilot a restaurants i discoteques de Barcelona per al 5 de juny, per demostrar-ne la seguretat.