Quan falten pocs dies perquè comenci la temporada alta de bany, a partir del 29 de maig, les platges de Barcelona “estan preparades” per al segon estiu de l’època pandèmica. De totes maneres, el gran problema és que, en els darrers anys, s’han perdut aproximadament uns 100.000 m2 de sorra al litoral barceloní, segons ha explicat al programa ‘reset’, de betevé, Daniel Palacios, cap del Servei de Platges de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

No hem recuperat la superfície que teníem abans del temporal Gloria“, ha assegurat Palacios, que ha citat les platges de la Mar Bella, la Nova Mar Bella i Sant Sebastià com les més afectades. El motiu, segons el responsable de l’AMB, és que “des del 2017 hem tingut una concatenació de temporals que ha fet que aquestes platges no es recuperessin de manera natural“, per la qual cosa estan “una mica estretes“.

Es podrien tornar a tancar per Sant Joan

L’AMB està valorant la possibilitat de tancar les platges durant la nit de Sant Joan, com va passar l’any passat, per evitar que s’hi produeixin aglomeracions. “Encara no se sap“, ha dit Palacios, que creu que la decisió dependrà de com evolucionin les xifres de contagis del coronavirus.

Abad: “Fer esport a la platja és segur”

Per la seva banda, el viròleg Xavier Abad s’ha mostrat partidari de flexibilitzar l’ús de la mascareta a les platges, sobretot per part de les persones que ja s’han vacunat de la covid-19. L’investigador del Centre de Recerca en Sanitat Animal de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA-CReSA) també ha qualificat de segur fer esport a l’aire lliure, “sempre que hi hagi una certa distància“. Segons Abad, les activitats en espais oberts i amb circulació d’aire tenen un “factor de seguretat” que és la “dilució de la potencial dosi infectiva“.

El futvòlei, un esport en alça

“L’esport a l’aire lliure ha crescut molt”, ha afirmat al ‘reset’ Sergi Talavera, president del Team Villeroy Futvòlei Barcelona, segons el qual aquesta disciplina s’ha incrementat en un 50 %. Els caps de setmana poden arribar a haver-hi una trentena de xarxes. Talavera també ha admès que tenen dubtes sobre com serà la limitació de l’ocupació d’aquests espais que va anunciar l’Ajuntament.