betevé emet programació especial a la televisió amb motiu de Setmana de l’Alimentació Sostenible 2021 a partir del dilluns, 18 d’octubre, i fins divendres, 22 d’octubre, cada dia a les 18 i a les 22 h. La programació inclou l’emissió de cinc tallers de cuina i cinc documentals dedicats a diversos aspectes relacionats amb l’alimentació sostenible.

Tallers de cuina | Del 18 al 22 d’octubre, cada dia a les 18 h 

1. Com decidim alimentar-nos? | Dilluns, 18 d’octubre, a les 18 h  

Com ens afecta allò que comprem i on ho fem? Les nostres eleccions alimentàries impacten al medi ambient. Farem un repàs dels conceptes carnivorisme, omnivorisme, vegetarianisme i del “plant based diet”. Amb Marta Gil i Adam Martín que ens fan una recepta d’estofat de seità amb bolets

2. Organitzar els àpats: ‘”batch cooking” | Dimarts, 19 d’octubre, a les 18 h 

Veurem com adaptar una alimentació sostenible a una vida saludable amb el “batch cooking”. Es tracta de cuinar per a tota la família i invertir una mica de temps per poder fer plats nutritius per al dia a dia, tant a casa com per fer-nos la carmanyola. També us mostrarem com fer una bona llista de la compra. Amb Marta Gil i Dorte Froreich.

3. Grans menús per als més petits | Dimecres, 20 d’octubre, a les 18 h 

Allunyem els infants dels productes processats al màxim possible. A casa podem organitzar menús molt ràpidament amb productes frescos, de temporada i proximitat. No oblidem els esmorzars, els berenars i el seu desig natural de menjar dolç. Amb Marta Gil i Pilar Benítez et proposem 3 idees d’esmorzars saludables per als nens per fugir de la brioixeria industrial.

4. Posem color i alegria a la nostra cuina | Dijous, 21 d’octubre, a les 18 h

Hem de mantenir una relació saludable amb el menjar, aprofitar els aliments de temporada i deixar que la creativitat entri a la nostra cuina, encara que sigui per fer-nos la carmanyola. Buscarem sabors, olors i colors amb receptes poc complicades i consells per evitar la gana emocional provocada per l’ansietat. Amb Marta Gil i la Dra. Froreich.

5. Cuina de reaprofitament. A la cuina, #jo no llenço! | Divendres, 22 d’octubre, a les 18 h 

Una cuinera i una experta en aprofitament alimentari ens donaran consells i trucs per treure el màxim partit als aliments a través de la cuina. Mitjançant la preparació de diferents receptes com a fil conductor, veurem com prevenir el malbaratament alimentari a través d’hàbits quotidians de consum i cuina. Amb Marta Gil i la Fundació Espigoladors.

Documentals | Del 18 al 22 d’octubre, de dilluns a dijous a les 22 h, i divendres a les 20 h

‘Food for change’ | Dilluns, 18 d’octubre, a les 22 h 

El nostre plat és l’eina més poderosa a la nostra disposició per lluitar contra l’escalfament global i protegir el nostre planeta. Actualment la nostra dieta juga un paper molt significatiu en els perills que amenacen el nostre planeta. Però hi ha esperança. El periodista d’investigació Benoît Bringer recorre el planeta buscant dones i homes que estan produint un altre model alimentari, un de respectuós, tant amb la humanitat com amb la natura.  Dirigit per Benoît Bringer | 2019 | 55′ | Produït per Java Films. 

‘Seeds of freedom’ | Dimarts, 19 d’octubre, a les 22 h 

‘Llavors de llibertat’ explica la història de les llavors, des de les seves arrels en el cor dels sistemes tradicionals i diversos de cultiu a tot el món, fins a la seva transformació en una poderosa comoditat, utilitzades per monopolitzar el sistema global d’alimentació. Dirigit per Jess Phillimore | 2012 | 30′ | Produït per The Gaia Foundation, Red de Biodiversidad de África, MELCA Etiopía, Internacional Navdanya i GRAIN. 

‘Taste the Waste’ | Dimecres, 21 d’octubre, a les 22 h

Increïble però cert: des de la granja fins a la taula del menjador, més de la meitat del menjar es llença, i molt d’aquest menjar mai arriba als consumidors. Per què cada vegada més es destrueix menjar en grans quantitats? Dirigit per Valentin Thurn | 2010 | 88′ | Produït per Thurnfilms. 

‘Il mare Piange’ | Dijous, 20 d’octubre, a les 22 h

Cada any, 500 pesquers europeus pesquen a les aigües de les costes del Senegal gràcies a un acord milionari amb el govern senegalès, equipats amb les tecnologies més avançades. Cada dia, els pescadors senegalesos es fan a la mar amb 15.000 piragües per pescar el que queda d’aquesta competència desigual, equipats només amb el coneixement dels corrents marins i dels caladors locals. Dirigit per Luca Cusani i Cafi Mohamud | 2006 | 55′ | Produït per Journeyman Films. 

‘Fermentación espontánea’ | Divendres, 22 d’octubre, a les 20 h 

Un documental sobre el vi natural a Espanya que recorre el país de nord a sud. Amb les reflexions dels productors més representatius i les opinions de sommeliers reconeguts. Dirigit per Clara Isamats | 2016 | 48′ | Produït per Vinos Compartidos.