Després d’haver d’anul·lar l’edició del 2020 degut a la pandèmia, Nou Barris ha tornat a acollir aquest cap de setmana el Festival de Sopes del Món. La 17a edició de la mostra ha estat més variada i completa que mai: tallers, visites guiades, espectacles, activitats relacionades amb el circ, tasts de sopes i, per primera vegada, també un mercat de pagès per poder comprar productes de proximitat.

El tast de sopes, al pati de la seu del districte

Al pati de la seu del districte s’han pogut tastar 39 tipus de sopes, amb receptes tradicionals i innovadores, exòtiques o de temporada, curatives i fins i tot reivindicatives. Precisament, els ingredients amb els quals s’han elaborat les sopes són d’agricultura ecològica o de proximitat, bona part dels quals han estat adquirits a les parades del mercat de pagès. Enguany el festival ha canviat d’ubicació i s’ha traslladat des de la Prosperitat, lloc on se celebrava des del 2004, quan va començar el festival, fins al pati de la seu el districte de Nou Barris. L’organització i el consistori han considerat que aquest espai era més adequat de cara a controlar-ne els accessos.

Per què un festival de sopes?

L’organització assegura que aquesta mostra és l’excusa per trobar-se i per fer barri i comunitat. De fet consideren que la sopa és un símbol de barreja i alhora de diferència, i que és en certa manera una metàfora de la societat. Creuen que el festival és una bona excusa per trobar-se i compartir tradicions culinàries d’arreu.

Mercat de Pagès sopes del món
Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible

Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible

L’edició d’enguany coincideix i s’emmarca dins el programa de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. Per això, s’estan impulsant diverses campanyes per promocionar el trànsit cap a una alimentació més saludable.