Un centenar d’autocars s’han manifestat aquest divendres des de tres punts diferents de Barcelona, passant pel Departament de Transports al carrer d’Aragó, 244 i acabant a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Han fet diverses aturades per reclamar ajudes pel sector del transport discrecional que s’ha vist greument afectat per la crisi del coronavirus. Són bàsicament autocars que treballen amb el sector del turisme i escolar. Demanen que se’ls rebaixi la pressió fiscal i poder fer pagaments en terminis, ja que moltes empreses “estan gairebé o totalment en fallida”.

Un dels tres punts des d’on han sortit ha estat el de l’avinguda Meridiana amb el passeig de Fabra i Puig, i ha seguit pel carrer d’Aragó fins al Departament de Transports. El segon ha començat la marxa des de Sant Joan Despí, per l’avinguda Diagonal i el carrer d’Aragó. Finalment, el tercer bloc ha sortit de la Fira de la Gran Via i també s’ha dirigit al Departament de Transports. Tots plegats s’han trobat a la plaça d’Espanya, i s’han aturat 20 minuts a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

manifestacio autocars

Més de la meitat de les empreses podrien haver de tancar

La manifestació s’ha fet a diferents ciutats d’Espanya després de més de 100 dies sense activitat per al sector dels autocars. Alerten que més de la meitat de les empreses del sector hauran de tancar si no se’ls dona una solució. El 15 de juny passat ja hi va haver una manifestació als carrers de Barcelona del sector dels autocars per denunciar l’afectació que els ha generat la crisi del coronavirus.