Sense catifa vermella, sense actors internacionals i amb col·loquis virtuals, el BCN Film Fest s’ha convertit en el primer festival de cinema presencial de la represa després del confinament pel coronavirus. Tot i això, aquesta quarta edició serà ben estranya. Sense anar gaire lluny dins de la sala els espectadors només podran ocupar el 50 % de la cabuda màxima i amb butaques buides al davant, al darrere i a les bandes per assegurar el distanciament social i evitar el contagi de la covid-19.

 Amb actors de casa

En aquesta edició del BCN Film Fest, per raons òbvies de mobilitat, els actors internacionals no faran acte de presència, però alguns d’ells estaran disponibles per fer col·loquis virtuals després de la projecció del film. Pel que fa els actors de casa, assistiran a diferents esdeveniments. Per exemple, en el film inaugural ‘Uno para todos’, tant el guanyador d’un Goya, David Verdaguer, com Clara Segura han assistit al “photocall” de la nit d’estrena. El mateix faran el director i l’actor del film ‘El buzo’, Günter Schwaiger i Àlex Brendemühl, que ja tenen programat un col·loqui presencial per dimarts vinent.

Totes les mesures de seguretat

Ser els primers a organitzar un festival presencial suposa també un cert grau d’atreviment. Per aquest motiu, des de les sales de cinema Verdi i per mirar de minimitzar un possible contagi de coronavirus, s’han implementat fins a nou mesures de seguretat.

BCN FILM FEST

Entre les més destacades: l’ús de mascaretes obligatori per accedir a les instal·lacions i la recomanació de comprar les entrades, preferentment, des del web del BCN Film Fest. El distanciament social dins del cinema també és força estricte i no es pot excedir el 50 % de la capacitat màxima. Això vol dir, a la sala principal, unes 150 butaques del total de les 300 disponibles. Això sí, amb la comoditat de poder seure sense que hi hagi ningú ni al davant, ni al darrere, ni als costats.

Les xifres

En la quarta edició del BCN Film Fest es projectaran 44 pel·lícules, de les quals 12 entraran en competició, 3 seran estrenes mundials, 1 “première” europea i 22 estrenes espanyoles. Entre els films en competició hi destaquen ‘Pinocho’, de Matteo Garrone i Roberto Benigni, més fidel al llibre de Carlo Collodi del 1882 que a la versió animada de Walt Disney que va popularitzar el personatge als anys 40. Els biopics de Marie Curie i Charles de Gaulle també es troben entre les cintes destacades, així com la proposta de l’alemany Günter Schwaiger, ‘El buzo’, ambientada a Eivissa i que protagonitza Àlex Brendemühl.