L’organització del Primavera Sound ha decidit cancel·lar durant 15 dies el cicle de concerts Nits del Fòrum, el format alternatiu del festival. La direcció ha pres aquesta decisió per la incertesa del context sanitari actual i  les “recomanacions i restriccions contradictòries” en referència a les noves mesures que ha decretat la Generalitat i que afecten la ciutat de Barcelona i d’altres municipis de les rodalies.

 

Els responsables del Primavera Sound han emès un comunicat al seu perfil de Twitter on diuen que “compleixen amb totes les mesures de seguretat requerides” i que ha tingut “una gran acollida entre el públic”, però que han decidit “fer un pas al costat” perquè no volen que “ningú se senti insegur” quan assisteixi a un concert.

Albert Guijarro, director del festival, ha assegurat que la Generalitat ha emès un missatge poc clar, que els músics “no sabien si havien de venir a tocar” i el públic “tenia dubtes de si acudir als concerts”. Guijarro ha expressat que “no ha estat una decisió fàcil” i ha afegit que quan el govern emeti instruccions clares rependran la seva agenda. L’aturada s’allargarà fins el dia 31 de juliol.

Recorden que, ara per ara, no s’ha notificat cap contagi en un esdeveniment d’aquestes característiques.

A l’espera de concrecions

La intenció de l’organització és reprogramar els concerts afectats més endavant i retornar l’import de l’entrada a totes aquelles persones que ho desitgin. Tot i això, expliquen que estan a l’espera que les administracions concretin un marc de limitacions i recomanacions més “ferm”.

Aquesta nit hi havia programada l’actuació de Pavvla i María Escarmiento.

La resta de festivals continua en marxa

Els certàmens que sí que segueixen celebrant-se, malgrat les noves mesures decretades pel govern, són el Cruïlla XXS i el Grec. Des de la Generalitat s’ha justificat la viabilitat d’aquest últim perquè tant el registre de l’aforament com la distància establerta entre el públic permeten la contenció del virus. La direcció del Cruïlla XXS, tot i mostrar-se aquest divendres preocupat per la seva continuïtat, confia poder oferir tots els concerts programats. El mateix han assegurat des del Fes Pedralbes i així ho han expressat a través d’un comunicat.