Comerç amb cita prèvia

Les noves mesures del Govern català per contenir els brots de coronavirus han creat confusió al petit comerç. Una de les recomanacions, publicades al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, indica que un dels motius per sortir del domicili pot ser “per accedir a establiments comercials minoristes, amb cita o avís previs“.

Molts botiguers no acaben de tenir clar si la cita prèvia és una recomanació o una mesura obligatòria. Per aquest motiu, mentre que alguns comerciants han decidit recuperar la fórmula de cita prèvia, altres han decidit aplicar només les mesures de protecció i seguretat, que ja estaven realitzant, i tornar a limitar l’aforament de l’establiment.

En general, però, els comerciants estan esperant a rebre més informació per part de l’administració i de les associacions de comerç. El que tenen clar és que un nou sistema de cita prèvia tindria un enorme impacte econòmic. “L’experiència del mes de maig, de treballar amb cita prèvia, va ser desastrosa”, afirma Orlando Gorriti, de la botiga Sospedra Moda Home. D’altra banda, Lluís Llanas, president de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta i vicepresident de la Fundació Barcelona Comerç, explica que si “tot segueix així, la previsió és que possiblement a finals d’any hi hagi un 50 % de comerç tancat“.