Un dels sectors més afectats per les mesures i restriccions noves pel coronavirus a Barcelona és el cultural. L’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) s’ha mostrat en contra de la recomanació que ha fet el govern català de tancar cinemes i teatres, entre altres espais d’oci.

Tot i que l’Ajuntament ha explicat que vol mantenir oberts els teatres, sempre que es mantinguin distàncies i mesures de seguretat contra el coronavirus, l’ADETCA creu que amb les mesures anunciades aquest divendres “el mal ja està fet”.

La presidenta de l’associació, Isabel Vidal, explica que el sector ja no accepta que “cada vegada que hi hagi la gestió d’una situació preventiva la conseqüència primera sigui tancar els teatres”. Afirma que no tenen coneixement que cap brot s’hagi originat a espais teatrals o culturals i no entenen que els teatres “siguin sempre els primers a tancar”. Les restriccions noves, avalades per la justícia, entraran en vigor a les nou del matí d’aquest dissabte a Barcelona i 12 municipis més de l’àrea metropolitana.