Festes Mercè 2022 Barcelona
imatge: Clarens Val

Les Festes de la Mercè 2022 a Barcelona tornen a omplir la ciutat d’activitats culturals. La Festa Major de Barcelona arrenca avui, divendres, al vespre amb el pregó de Carla Simón i s’allargarà fins dilluns. La fi de festa el posarà el Piromusical de la Mercè, que torna a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Si no et vols perdre res de les Festes de la Mercè 2022 a Barcelona, t’oferim una guia ràpida amb tot el que has de saber sobre els concerts, activitats infantils, portes obertes, correfoc o piromusical…


Què vols saber sobre les Festes de la Mercè 2022?


Concerts de la Mercè 2022: quins artistes actuaran?

Un centenar d’artistes actuaran als concerts de la Mercè 2022. Entre els caps de cartell hi ha La Oreja de Van Gogh, Lola Índigo, Doctor Prats, La Pegatina, Stay Homas o els Catarres. Al programa hi ha propostes de tots els estils de l’escena local, nacional i internacional. En aquesta pàgina pots consultar la llista completa de concerts.

Com saber on actuaran el meu cantant o grup preferits?

Vols saber com pots saber si el teu cantant o grup preferits actuaran per la Mercè? O qui actua en un punt concret de la ciutat o en una data específica? Consulta el cercador de betevé i localitza tots els escenaris i artistes que hi actuen! També pots consultar-ho aquí:

Horari i on veure el pregó de la Mercè 2022

L’encarregada de fer el pregó de la Mercè 2022 serà la cineasta Carla Simón. La directora d”Alcarràs’ donarà el tret de sortida a la festa major de la ciutat aquest divendres des del Saló de Cent de l’Ajuntament a partir de les 19 h. A betevé també podràs seguir en directe el pregó a través del web, Youtube i la TDT.

A partir d’aleshores, es posarà en marxa una cobertura 24 hores de la Mercè, amb actes i concerts en directe i reemissions perquè recuperis el més important del programa!

Activitats infantils de les Festes de la Mercè

Al programa de les Festes de la Mercè 2022 hi ha activitats per a tota la família. Si vols gaudir de la festa major amb els més petits et proposem que hi vagis al Toc d’inici de divendres a la plaça de Sant Jaume, la diada castellera de dissabte, el cabaret de Brodas Bros o el correfoc infantil. Consulta el programa sencer de les activitats per a nens.

Quan serà el correfoc de la Mercè?

El correfoc de les Festes de la Mercè 2022 es trasllada per primera vegada al passeig de Gràcia, que es es convertirà el proper diumenge 25 de setembre en la Porta de l’Infern. Els diables i la pirotècnia envairan el passeig de Gràcia des de primera hora de la tarda, amb el correfoc infantil. Quan es faci fosc, serà el torn dels més grans. El correfoc de les Festes de la Mercè arrencarà a les 20.30 h.

Quins museus faran portes obertes?

Una vintena d’equipaments culturals obriran portes per les Festes de la Mercè 2022 a Barcelona. A alguns museus s’hi podrà entrar completament gratis i sense reserva, mentre que en altres equipaments com la Sagrada Família se n’haurà de fer, de reserva. El mirador de la Torre Glòries, en canvi, oferirà descomptes del 50 % als visitants durant la festa major de la ciutat.

Piromusical de la Mercè: com serà i on veure’l?

El Piromusical de la Mercè torna a l’avinguda de la Reina Maria Cristina després de dos anys descentralitzat per la pandèmia. L’espectacle de música i focs artificials començarà a les 22 h i s’estructurarà en cinc grans blocs. Un d’aquests estarà dedicat a Roma, la ciutat convidada a les Festes de la Mercè 2022. Com és habitual, el Piromusical posarà punt final a un cap de setmana llarg de festa major.

Com arribar a la Mercè 2022?

El transport públic t’acosta als actes de la Mercè 2022. L’Autoritat del Transport Públic (ATM) ha anunciat un reforç del servei del metro, TRAM i FGC, que funcionaran de forma ininterrompuda.

Recorda també que, coincidint amb la festa major de la ciutat, s’ha convocat una vaga d’autobusos parcial a Barcelona. Hi haurà tres torns d’aturades de dues hores: de 2 a 4 de la matinada, de 10 a 12 del matí i de 21 a 23 de la nit. Durant aquestes hores s’han decretat uns serveis mínims del 33 %

Quin temps farà per les Festes de la Mercè?

Els mapes apunten que tindrem un temps insegur durant el cap de setmana de la Mercè 2022. Tot fa pensar que el temps de les Festes de la Mercè d’enguany estarà marcat per l’arribada d’una pertorbació que portarà variabilitat i pluja. Segueix l’última hora en aquesta pàgina web.