serveis minims vaga autobusos Barcelona 22 setembre

El comitè d’empresa ha decidit mantenir la vaga d’autobusos a Barcelona. Els conductors han fet una aturada de 24 hores el 22 de setembre i estan cridats a repetir-les entre el 23 i el 30 de setembre, coincidint amb les Festes de la Mercè 2022. Els treballadors faran vagues parcials de dues hores per torn per reclamar avenços en la negociació del conveni col·lectiu. A continuació et detallem els serveis mínims per la vaga d’autobusos a Barcelona.

Serveis mínims del 40 % en hora punta per la vaga d’autobusos a Barcelona

El Departament de Treball ha decretat uns serveis mínims del 40 % entre les 6.30 i les 9.30 h i de 16 a 20 h per la vaga d’autobusos a Barcelona de 24 hores, prevista pel 22 de setembre. Per la resta del dia, el percentatge es redueix al 20 %. També hi haurà un bus de barri per línia.

Per als dies 23, 27, 28 i 30 de setembre hi haurà un 20 % del servei. En canvi, per als dies 24, 25 i 26 de setembre, coincidint amb les festes de la Mercè, el percentatge augmenta fins al 33 % del servei. Durant aquests dies, l’aturada serà de dues hores per torn: de 2 a 4 de la matinada, de 10 a 12 del matí i de 21 a 23 a la nit.

serveis minims vaga autobusos barcelona

Negociacions fallides entre empresa i sindicats

L’última reunió de mediació entre els sindicats i Transports Metropolitans (TMB) ha finalitzat sense acord. Segons el comitè d’empresa, la direccció no té “cap predisposició a arribar a un acord” ni a treballar per minimitzar la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors. En canvi, TMB assegura que han acceptat incrementar els salaris el màxim que permet la llei i acusa el comitè de vaga de tancar la porta a un pacte i no escoltar les propostes de la direcció.