portes obertes Sagrada Família Mercè 2022

La Sagrada Família farà tres dies de portes obertes durant la Mercè 2022. Seran els dies 23, 24 i 25 de setembre i els barcelonins que vulguin visitar la basílica de franc hauran de reservar una de les 15.000 entrades que el temple sortejarà el 19 de setembre al matí. Descobreix com aconseguir entrades gratis per a la Sagrada Família durant les Festes de la Mercè.

La Mercè 2022: què se sap sobre el programa i els concerts de la Festa Major de Barcelona?

15.000 entrades per visitar gratis la Sagrada Família

Des de les 10 h d’aquest 12 de setembre es poden demanar entrades per visitar de franc la Sagrada Família. Si no et vols perdre la jornada de portes obertes per la Mercè 2022, hauràs d’entrar al web del temple i donar les teves dades. Cada persona pot aconseguir fins a quatre entrades.

Tens temps fins al 19 de setembre al matí, quan es farà el sorteig. Just després es triaran els guanyadors, que rebran un correu electrònic.

Portes obertes per la Mercè 2022 a Barcelona
Coincidint amb les Festes de la Mercè, museus i espais culturals de la ciutat obren portes. Consulta’n la llista aquí

Es mostraran per primer cop les escultures reals de les torres de Lluc i Marc

Durant les jornades de portes obertes el temple mostrarà al públic per primera vegada les escultures reals que coronaran les torres de Lluc i Marc. Les persones podran veure “in situ” dues de les escultures de les quatre torres dels Evangelistes i conèixer-ne el procés de construcció a través d’una peça audiovisual.

Com a part del conjunt de torres centrals, les quatre torres dels Evangelistes envoltaran la torre de Jesús i faran 135 metres d’alçària una vegada finalitzades. Per identificar quin evangelista representa cada torre s’utilitzen escultures amb la figura del tetramorf. En aquest sentit, la torre de Marc es coronarà amb l’escultura d’un lleó alat, símbol de força, coratge i reialesa, i en el cas de la torre de Lluc, es coronarà amb l’escultura d’un bou alat, un animal tranquil i humil.