TMB autobús

El comitè d’empresa ha decidit mantenir la convocatòria de vaga d’autobusos prevista pels propers dies, coincidint amb l’inici de les Festes de la Mercè 2022. El primer dia és aquest dijous, 22 de setembre, quan es farà una aturada total de 24 hores, i l’endemà començaran les aturades parcials de dues hores per torn (de 2 a 4 de la matinada, de 10 a 12 del matí i de 21 a 23 a la nit), que es faran des del 23 fins al 30 d’aquest mes. La Generalitat ha de decretar els serveis mínims.

La reunió de mediació entre els sindicats i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), aquest dimarts, ha finalitzat sense acord. En un comunicat, el comitè d’empresa ha assegurat que la direcció no té “cap predisposició a arribar a un acord” ni a treballar per minimitzar la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors.

Negociació del conveni col·lectiu

La CGT i i l’ACTUB (Associació de Conductors d’Autobusos de Barcelona) són els dos sindicats que han convocat la vaga que tindrà lloc abans i durant la Festa Major de Barcelona. Els treballadors protesten per denunciar que les negociacions pel conveni col·lectiu estan estancades.

De fet, critiquen que tot i que la vaga es va registrar al Departament de Treball el 3 d’agost, durant totes les vacances d’estiu no s’ha produït cap trobada per acostar posicions.

TMB manté el diàleg obert

L’empresa assegura que mantindrà el diàleg obert fins a l’últim moment i no tanca la porta que es pugui produir un acord “in extremis”. El compte enrere està en marxa, ja que falten menys de 48 hores perquè comenci l’aturada.

La vegada anterior que es va anunciar una vaga d’autobusos, coincidint amb el Mobile World Congress, es va acabar desconvocant. Finalment, els treballadors de TMB i l’empresa van arribar a un acord per actualitzar les taules salarials i una prima segons la satisfacció dels usuaris.

No hi haurà vaga de neteja

En canvi, sí que s’ha desconvocat la vaga de neteja després de la reunió entre empreses i treballadors d’aquest dilluns. L’aturada de cinc dies estava prevista també durant la Festa Major de Barcelona, entre el 21 i el 26 de setembre.