El Parc de Joan Miró és un altre dels escenaris que acull activitats del Mercè Arts de Carrer, amb circ, teatre o titelles. A la banda més pròxima al carrer de la Diputació, s’hi ha aixecat un gran titella d’un goril·la blanc de sis metres i mig d’alçada. És una creació de la companyia Antigua i Barbuda per celebrar el seu 20è aniversari.

La inspiració d’aquest titella està a cavall entre King Kong, per les seves grans dimensions, i el mític goril·la albí de la ciutat: el Floquet de Neu. Aquesta és la darrera creació d’Antigua i Barbuda, i es va estrenar l’any passat amb motiu del Grec 2022. Al seu costat, hi ha màquines d’atraccions, una pèrgola que fa voltes o La Ballarina, un altre dels grans titelles de la companyia.

“Hi són gairebé totes les màquines que hem construït durant 20 anys”, explica Jordà Farré, director d’Antigua i Barbuda. L’estrella de l’exposició, però, és el Floquet de Neu, que aglutina desenes de famílies al voltant per fer-li una fotografia. Al llarg dels darrers mesos l’han anat perfeccionant per afegir-li moviments. “Abans era fix i es movia, però no es desplaçava”, recorda Farré. Ara, en canvi, “es mou mecànicament, l’arrossega un toro darrere i els moviments els fan les persones que estiren”.

Més d’una tona de titella

Un titella de dimensions tan grans no és fàcil de bellugar. Segons Jordà, pesa entre una i una tona i mitja. “Es mou amb cordes, per fer-lo anar hem de ser unes 17 persones”. De fet, cada peu s’ha de moure entre dues o tres persones. A més a més, tampoc està fet de materials lleugers, perquè als integrants d’Antigua i Barbuda no els agrada treballar amb fibra o certs materials sintètics. “Està fet de ferro, fusta i pèl perquè treballem amb materials nobles”, recorda Farré.

Últimes notícies de la Mercè 2023