La diada castellera local de la Mercè s’ha fet, com ja és tradició, amb el format a l’antiga consolidat en els darrers anys. En una plaça de Sant Jaume plena de gom a gom, les vuit agrupacions de la ciutat han fet o intentat fer 30 castells en poc més d’una hora i mitja.

Els Castellers de Barcelona volien repetir la tripleta de vuit de la diada de colles convidades, però el castell de més dificultat —la torre— els ha quedat en un intent desmuntat. Els vermells han rebaixat el nivell i han acabat ajuntant la torre de set als dos bàsics de vuit, repetint l’actuació de les dues diades de la Mercè del 2022.

Els Castellers de Sants han descartat la torre de set del programa i han apostat pel cinc de set. Un cinc que han ajuntat als dos bàsics de vuit, el quatre i el tres, que ha arribat després d’un intent desmuntat.

Els Castellers de la Vila de Gràcia han tingut menys sort i han vist com el seu tres de vuit inicial quedava en un intent. Els graciencs s’han reposat amb el cinc de set i el set de set. El seu castell de més nivell ha estat el quatre de vuit.

Tot i descartar el set de set, els Castellers del Poble-Sec han repetit la millor actuació de la temporada que havíem vist al maig a la diada de Can Bandarra, amb el quatre, el quatre amb l’agulla i el cinc.

Per la seva banda, els Castellers de la Sagrada Família han carregat el quatre de set amb l’agulla com a castell més destacat, que han acompanyat a plaça del tres i el quatre.

La Jove de Barcelona ha tingut una Mercè notable, amb dos intents desmuntats de quatre de vuit i un balanç de tres castells de set i mig, el cinc, el set i el quatre amb l’agulla.

Pel que fa als Castellers de Sarrià i els Castellers de l’Esquerra de l’Eixample, han fet els seus primers castells de set a la plaça de Sant Jaume i han acabat amb un balanç idèntic, amb el quatre de sis amb l’agulla, el quatre de set i el cinc de sis.

Taula de castells

Castellers de Barcelona: tres de vuit, dos de vuit amb folre amb intent desmuntat, quatre de vuit, i dos de set.
Castellers de Sants: quatre de vuit, tres de vuit amb intent desmuntat, tres de vuit, i cinc de set.
Castellers de la Vila de Gràcia: tres de vuit, cinc de set, quatre de vuit, i set de set.
Castellers del Poble-sec: quatre de set, cinc de set amb intent desmuntat, cinc de set, i quatre de set amb l’agulla.
Castellers de la Sagrada Família: quatre de set amb l’agulla, quatre de set, i dos de set.
Colla Castellera Jove de Barcelona: cinc de set, set de set, quatre de vuit amb intent desmuntat, quatre de vuit amb intent desmuntat, i quatre de set amb l’agulla.
Castellers de Sarrià: quatre de sis amb l’agulla, quatre de set, i cinc de sis.
Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample: quatre de sis amb l’agulla, quatre de set, i cinc de sis.

A betevé, tant al web com a la TDT i les xarxes socials, hem seguit en directe la diada castellera de la Mercè 2023 amb les colles locals. Recupera el programa íntegre en aquesta mateixa pàgina.

Diada castellera de la Mercè a betevé

La diada castellera de la Mercè s’ha pogut seguir en directe a betevé en un programa especial, en coproducció amb la Xarxa Audiovisual Local (XAL), que han portat els especialistes en castells Pep Ribes, Rafel Luján i Meritxell Hernández.

Un dia abans, dissabte, va ser la diada castellera amb les colles convidades.

Què vols saber de les Festes de la Mercè 2023?