Molts dels que aquest dissabte han anat a la Fundació Julio Muñoz Ramonet s’han trobat una sorpresa desagradable. Arribaven atrets per la jornada de portes obertes que s’anuncia al web de les Festes de la Mercè 2023, en què s’informa de “visites guiades gratuïtes per l’exterior de la finca i la planta”. Quan hi han arribat, però, s’han trobat que només es podia visitar el jardí perquè per participar en les visites guiades a l’interior calia haver-s’hi inscrit abans. Aquesta informació no era al web municipal.

La Fundació Julio Muñoz Ramonet ofereix visites guiades de franc un cop al mes i les d’aquest setembre s’havien programat per fer-les coincidir amb les festes de la Mercè (que proposa jornades de portes obertes a diferents edificis i equipaments). Des de la Fundació, però, expliquen que les visites sempre requereixen inscripció prèvia, tal com s’indica al seu web.

Per a aquest cap de setmana s’hi havien previst dos grups amb 15 places cadascun per a dissabte i altres dos per a diumenge.

Indignats per haver-se quedat fora del palau

La possibilitat de veure l’interior del palau, situat al carrer de Muntaner, ha generat una gran expectació i molts visitants s’hi han acostat. Les places per a les visites guiades, però, s’han exhaurit ràpidament i molts no han pogut accedir al palau. Això ha provocat indignació entre els que es concentraven a la porta. Un enuig que també han fet evident a les xarxes socials.

Des de la Fundació, han recollit els noms i telèfons dels visitants que aquest dissabte no han pogut entrar per reservar places per a les visites del mes d’octubre. Aquest cap de setmana, el que sí que es pot visitar és el jardí i també participar en les activitats programades amb motiu de la Mercè.

Què vols saber de les Festes de la Mercè 2023?