Prop d’11.000 persones han signat una petició a la plataforma Change.org per reclamar que Floquet de Neu tingui una estàtua a Barcelona. La iniciativa la va impulsar fa menys de dues setmanes un veí, Eduardo Fernández, perquè l’Ajuntament de Barcelona instal·li un monument sobre el goril·la albí que durant dècades va ser una “icona” del Zoo de Barcelona, i també de la ciutat.

L’Eduardo convida la ciutadania a signar la petició. “Si tenim carrers i estàtues de generals, polítics i, fins i tot, guerres, per què no una de Floquet de Neu, el goril·la albí que va emocionar diverses generacions?”, es pregunta. La petició arriba quan ja han passat 18 anys de la mort del goril·la.

Dos exalcaldes havien promès l’estàtua de Floquet de Neu

En la petició, Fernández relata que dos alcaldes de Barcelona es van comprometre a fer aquesta estàtua de Floquet de Neu. El primer, explica, va ser l’exalcalde Joan Clos, que va assegurar que posaria el nom a un carrer o a una plaça al “ciutadà Floquet’, com el va anomenar. A més, també es va comprometre a construir una estàtua hiperrealista d’aquest animal, i lamenta que no ho va complir.

També, anys més tard, assegura que l’exalcalde Xavier Trias va proposar “fer un reconeixement al primat, com havia promès prèviament Joan Clos”, però tampoc no es va dur a terme.