Aquest any la Satànica de Sant Andreu ha estat la colla encarregada d’encendre la Porta de l’Infern del correfoc de la Mercè 2023. L’estructura ha cremat a la cruïlla del passeig de Gràcia amb el carrer de Provença per donar el tret de sortida al correfoc per a adults de la Festa Major de Barcelona. Un cop apagada la pirotècnia, com és tradició, la Porta de l’Infern s’ha obert i n’han sortit els diables, dracs i bèsties per començar el recorregut com un riu de foc.

Petit ensurt a l’encesa de la Porta de l’Infern

Durant l’acte de la Porta de l’Infern s’ha produït un petit ensurt perquè un dels laterals s’ha encès per accident i els organitzadors han hagut de sufocar les flames de mig metre amb extintors. L’incident no ha anat més enllà i no hi ha hagut conseqüències.

Qui prem el botó de la Porta de l’Infern?

Álex Mejías és la persona que pitja el botó que ha encès la Porta de l’Infern del correfoc. En declaracions a betevé, Mejías ha explicat que a banda dels quilograms de pirotècnica també es llancen sortidors d’espurnes, fum i entra en joc la il·luminació. “Tot és digital amb un control remot, però sempre hi ha un pla alternatiu per si no funciona”, ha precisat.

Més de 60 colles de diables han participat en l’esdeveniment que ha atret centenars de barcelonins. Segons abans de l’encesa, s’ha fet el silenci entre els assistents que aguantaven el telèfon mòbil per capturar el moment. Els diables han traspassat la porta i han recorregut el passeig de Gràcia des del carrer de Provença fins al carrer del Consell de Cent, un traçat d’uns 600 metres.

La via Laietana, sense correfoc per tercer any

Per tercer any consecutiu, el correfoc ha abandonat l’escenari mític de la via Laietana, que continua amb obres, i s’ha traslladat al passeig de Gràcia. Es tracta d’una de les cites més esperades de les festes de la Mercè. Tres hores abans de l’encesa de la Porta de l’Infern, el passeig de Gràcia s’ha anat omplint de públic i participants de les colles que, en primer lloc, han gaudit de la tabalada i, a partir de les 18.30 h, del correfoc infantil.

Què vols saber de les festes de la Mercè 2023?