Imatge: Ajuntament de Barcelona

Un centenar d’artistes han actuat als concerts de la Mercè 2023 a Barcelona. Els escenaris del BAM, Acció Cultura Viva i el Mercè Música s’han omplert de la millor música amb els espectacles d’artistes de les escenes local, nacional i internacional.

A la tercera nit de concerts, betevé ha emès en directe lespecial des de l’avinguda de la Catedral amb l’homenatge al cantautor xilè Víctor Jara, que fa 50 anys va ser assassinat després del cop d’estat d’Augusto Pinochet, aquell mateix any.

50 anys del cop d’estat i de l’assassinat de Víctor Jara

Durant el recital s’han escoltat 12 cançons del cantautor xilè interpretades per artistes catalans i xilens. Ana Tijoux, Javiera Mena o Sílvia Tomàs canten a Víctor Jara acompanyades d’una banda creada per a l’ocasió dirigida per Borja Penalba i Marina Alcantud. A més, de la participació d’Inti Illimani Histórico com a convidats especials, en representació de la generació històrica.

Mil veus per a Víctor Jara. Xile i Catalunya: Memòria i futur 50 anys després del cop d’estat és un dels actes més importants celebrats fora de Xile per rememorar el 50è aniversari del cop d’estat i l’assassinat del cantautor. Un homenatge impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i el Govern xilè.

Què vols saber de les festes de la Mercè 2023?