Les biblioteques municipals de Barcelona fan un altre canvi de fase i ja ho tenen tot a punt per, partir d’aquest dilluns, apropar-se una mica més a l’antiga normalitat. Fins ara, han seguit normes de seguretat estrictes: s’hi podia anar amb cita prèvia i només per recollir documents que s’haguessin reservat prèviament.

Els usuaris s’han conformat amb els protocols i, durant aquestes setmanes, han recuperat part de la seva activitat lectora. A la Biblioteca Nou Barris, per exemple, durant el mes de juny han atès 800 cites prèvies i han prestat 1.100 documents.

Llibres en quarantena

A partir d’aquest dilluns, però, canvien les normes, ja que Protecció Civil ha aprovat el pla de represa d’equipaments culturals. Per tant, les biblioteques quedaran obertes al públic i els usuaris podran tornar a fullejar els llibres. Això sí, després els hauran de deixar dos dies en quarantena. Aquesta mesura de seguretat també obligarà a tancar la secció de diaris i revistes.

 biblioteca nou barris

A més, hi haurà restriccions d’aforament, ja que s’haurà de respectar la distància de seguretat. També serà obligatori l’ús de mascareta.

Més biblioteques obertes

Una de les novetats que hi haurà a partir d’aquest dilluns és que es restableix el servei  de préstec interbibliotecari. També tornaran a fer-se activitats, com presentacions de llibres i tallers.

Una de les notícies que ha tingut més bona acollida entre els usuaris és que obriran portes més biblioteques. En total, una trentena. L’horari seguirà sent limitat i algunes faran vacances durant l’agost, tot i que menys que en anys anteriors.