El Centre d’Atenció Primària (CAP) Manso ha impulsat un vídeo per promoure l’ús de la mascareta, sobretot entre els més joves, per evitar el contagi del coronavirus. Per això, ha difós un vídeo en què una doctora del centre, Ylenia García, alerta el veïnat de la importància de tapar-se el nas i la boca. “Estem en un moment complicat”, diu la doctora al vídeo, “en què hem de ser molt curosos per evitar situacions com les que vam viure fa un parell de mesos“.

García assegura que “en els darrers dies hem detectat un augment dels casos de covid” i que, per això, “és crucial per al benestar de tots els veïns i veïnes de Sant Antoni que vosaltres us protegiu per protegir la resta de la comunitat”. També participen en el vídeo algunes persones grans del barri, que reforcen el mateix missatge. “Feu cas de posar-vos la mascareta”, diu la Teresa, “i així ens ajudeu a nosaltres”. La Núria demana “a la gent jove sobretot” que sigui responsable i que faci “el que ens diuen a tots perquè ens va la nostra salut“.

Els joves tenen una vida social més activa

Ylenia García explica que és important treballar amb els més joves perquè “és un col·lectiu complicat que prengui consciència de la mascareta i no podem posar en perill la població més vulnerable per una falta de consciència”. García afirma que molts joves tenen una vida social activa que es tradueix que cada vegada que un té símptomes de la covid-19 s’ha de fer un seguiment a mig centenar de contactes propers. En la gent gran, en canvi, els contactes es limiten normalment al nucli familiar i al lloc de feina. De moment, però, la doctora diu que el relaxament en l’ús de la mascareta no s’està traduint en un augment de positius de joves detectats al CAP Manso. Però alerta que “el virus no ha marxat i la gent no n’és conscient”.

“Si et protegeixes, em salves”

El vídeo acaba amb una frase: “Si et protegeixes, em salves”, perquè, com diu la doctora, “és important prendre una consciència individual que la teva protecció farà que protegeixis la resta de la comunitat”.

El vídeo és una iniciativa de l’EAP del CAP Manso i té el suport d’entitats del barri de Sant Antoni com Fem Sant Antoni o l’ONG De Veí a Veí.