(ACN) El Gran Teatre del Liceu ha ofert aquest divendres un concert d’agraïment als professionals de l’Hospital Clínic de Barcelona per la seva labor davant la covid-19. Un quartet de corda de l’orquestra del teatre de la Rambla ha dut la seva música fins a una de les UCI de l’hospital que van acollir pacients amb aquesta malaltia amb un recital que ha durat 15 minuts i ha estat retransmès en directe al canal de YouTube del Clínic.

El quartet ha interpretat peces del compositor austríac Fritz Kreisler. El director de l’hospital, Josep Maria Campistrol, ha agraït el gest del Liceu i als seus treballadors la tasca feta durant aquests mesos: “Ho hem passat malament, però ho hem fet bé; la música ens ha d’ajudar a tornar a la normalitat”, ha conclòs.

Durant el concert s’han ofert peces del quartet de corda en la menor de Fritz Kreisler i s’han interpretat els moviments ‘Fantasía’, ‘Scherzo’ i ‘Finale’. El quartet de corda de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu estava format per Eva Pyrek (violí I), Kalina Macuta (violí II), Frank Tollini (viola) i Cristoforo Pestalozzi (violoncel).

Abans de la interpretació, Valentí Oviedo, director general del Gran Teatre del Liceu, ha volgut agrair “enormement” tota la feina que han realitzat i estan realitzant els professionals sanitaris. “A l’hospital saneu els cossos i amb la música sanem la ment. Per això, des del Liceu contribuirem a allò que faci falta a través de la música, un element fonamental per continuar amb l’esperança”, ha expressat Oviedo.

Personal sanitari de l’Hospital Clínic amb el quartet de corda