La Festa Major de Sants és un més dels actes d’aquest estiu que s’han hagut d’adaptar a les circumstàncies actuals provocades per la crisi del coronavirus. Enguany, se’n realitzarà una versió reduïda amb molt pocs guarniments i sense concurs.

La Federació Festa Major de Sants explica que han hagut de valorar quines activitats podien fer i quines no tenint en compte si podien tenir el públic controlat. Per exemple, “tots aquells concerts en què la gent ballava els hem hagut d’apartar”, diu Gemma Solsona, presidenta de la federació.

Activitats amb cita prèvia

A més, per assistir a les activitats s’haurà de reservar cita prèvia a través d’una pàgina web, que han impulsat els Castellers de Sants. D’aquesta manera, es demanaran el nom, el cognom i una adreça de correu electrònic. L’objectiu és evitar aglomeracions i tenir un control de la gent que va a l’acte per si hi hagués algun brot poder contactar-hi fàcilment.

Reclamen ampliar l’horari

D’altra banda, la federació també reclama poder ampliar l’horari d’activitats, que enguany l’Ajuntament ha limitat fins a les 11 de la nit. Entenen que l’objectiu d’aquesta limitació és evitar aglomeracions “perquè sabem que com més avança la nit, més gent surt a buscar festa”. Però consideren que això es pot controlar amb el tipus d’activitats.

En aquest sentit, destaquen que si el límit horari són les 11 de la nit, no podrien fer el sopar veïnal, “perquè hauríem de fer que la gent s’aixequés de la cadira abans de les postres”, i tampoc cinema a la fresca.

Tots els detalls, el 18 de juliol

Moltes festes majors de Barcelona han quedat suspeses o ajornades per la pandèmia del coronavirus, però alguns organitzadors, com els de Sants, han adaptat els programes al confinament. Per conèixer tots els detalls d’aquesta festa major, el pròxim dissabte 18 de juliol es realitzarà un acte a la seu del districte de Sants-Montjuïc. Aquest dia també es presentaran el cartell i els pregoners d’enguany.