Els guarniments dels carrers que participen en la Festa Major de Gràcia d’aquest any seran simbòlics. El confinament pel coronavirus ha impedit a les comissions de veïns poder treballar en les decoracions i, per tant, també s’ha decidit no celebrar el concurs de carrers i places guarnits, un dels elements més característics d’aquesta festa. De fet, les decoracions que llueixen els carrers participants són elaborades pels veïns durant bona part de l’any. El coronavirus també ha obligat a fer altres canvis en la programació de la Festa Major de Gràcia d’aquest any, com la supressió de les festes nocturnes.

Els guarniments dels carrers seran més petits en alçària, sense portalades d’entrada o sortida, i tampoc no hi haurà elements a terra, com ja es va decidir al juny. També caldrà cita prèvia per participar en les activitats de la festa major del barri i hi haurà aforament limitat. Tot i haver anul·lat el concurs, la Fundació Festa Major de Gràcia anima els veïns a guarnir els balcons, les finestres, les portalades i els aparadors dels comerços perquè aquesta tradició gracienca es mantingui viva i sigui visible, malgrat tot.

Una festa més veïnal i més digital

A banda de les dificultats dels veïns per treballar en les decoracions, el concurs s’ha suspès també per evitar aglomeracions en aquests punts. Per aquest motiu, tots els guarniments es podran veure a través d’una aplicació mòbil de la festa major amb recorreguts de 360 graus, i així es vol evitar l’arribada de barcelonins d’altres barris fins a Gràcia.

Les pregoneres, tres professionals sanitàries

Les pregoneres d’enguany de les festes seran tres dones sanitàries que han treballat durant la pandèmia en centres hospitalaris de la ciutat, com a reconeixement a totes les persones que han vetllat per la salut de tota la ciutadania durant els últims mesos.

Xènia Sist, infermera, adjunta a la Direcció d’Infermeria de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i coordinadora assistencial del Pavelló Salut Sant Pau – Guinardó; Maria Teresa Fabregat, infermera del Centre d’Atenció Primària Vila de Gràcia – Cibeles, i, finalment, Elvira Bisbe, metgessa anestesista de l’Hospital de l’Esperança i vicepresidenta del Col·legi de Metges de Barcelona, han estat les escollides.