Després de diverses protestes, finalment el Centre d’Atenció Primària Passeig de Sant Joan tindrà una solució provisional a la manca d’espai adequat per atendre els pacients: uns mòduls prefabricats en un solar proper al carrer d’Alí Bei. La previsió és que puguin entrar en funcionament el mes d’octubre. Els professionals del centre, però, demanen a les administracions que no s’oblidin que el nou CAP Fort Pienc “fa anys que va amb endarreriment”.

Actualment, la majoria de consultes no tenen finestres i, per accedir-hi el passadís fa menys d’un metre i mig. Això no permet fer un circuit diferenciat de dues direccions per minimitzar el risc de contagi de la covid-19. L’annex, que s’instal·larà situat a pocs metres de distància, al carrer d’Alí Bei, permetrà una distribució de l’espai en dos circuits –brut i net-, de manera que els pacients amb símptomes d’infecció seran atesos en el circuit brut, que serà una zona ventilada. En canvi, les persones que vinguin a visitar-se per altres motius seran derivades a una zona neta de coronavirus.

Els barracons, un pedaç

Els sanitaris del centre d’atenció primària expliquen que la instal·lació dels barracons els dona una “certa tranquil·litat” de cara a l’arribada d’una segona onada de l’epidèmia de covid-19 a la tardor, perquè, a més, ara han de donar atenció a tot els veïns del barri perquè l’altre CAP del Fort Pienc no té les condicions necessàries per obrir.

Ara bé, alerten que es tracta només “un pedaç” i que segueixen reclamant la construcció del nou edifici, “que hauria d’estar des del 2008 i encara estem esperant que es mogui la primera pedra” comenta l’Esther Ros, metgessa de família del centre.

Per això, ara faran una aturada de les protestes coincidint amb l’època estival però, de cara al setembre les reprendran perquè la construcció del CAP Fort Pienc “no quedi en l’oblit”.