Demetri Vendrell, antic propietari de la granja Vendrell ens explicava com el seu avi, amb qui compartia el mateix nom, va obrir el local al número 59 de carrer de Girona el 1921. L’avi havia après l’ofici fent d’aprenent de rebosteria a la granja J. Viader.

Al local del negoci vivien la família i els treballadors i tenien una petita indústria lletera a Begues, al Baix Llobregat.


Compraven llet crua de cabra a ramaders i feien la nostra marca Begaleche que repartíem a domicilis particulars de Barcelona.
Demetri Vendrell, antic propietari granja Vendrell

Demetri també reconeixia en aquest reportatge de 2015 que les seves filles no garantien la continuïtat del negoci, una problemàtica que comparteixen bona part dels comerços familiars emblemàtics.

En el reportatge de la Bea Rodríguez al ‘Connexió Barcelona’ podem comprovar com el local conserva elements encara originals com ara l’arrambador de marbre, les làmpares i les lletres art-decó de la façana que als anys 40 es van retocar per fer un manteniment. Unes lletres de la façana que un aficionat de la tipografia es va dur i que després va tornar.

La Granja Vendrell estava catalogada per l’Ajuntament com una botiga singular. Al març de 2020 betevé anunciava que la Granja Vendrell tindria una nova propietària que volia mantenir l’essència de l’establiment emblemàtic.