El restaurant Can Culleretes, el més antic de Catalunya situat al barri Gòtic, també s’ha reinventat per sobreviure. Fa 235 anys que el negoci està en actiu i els propietaris asseguren que la pandèmia “ens ha fet patir més que en l’època de la Guerra Civil”.

En una entrevista al programa ‘reset’, de betevé, Montse Agut, copropietària de Can Culleretes, destaca que la supervivència del negoci es deu, en bona part, al fet que el local és propietat de la família i no han de fer front a un lloguer elevat. “El Gòtic és un dels barris on s’ha abusat més dels lloguers. Nosaltres aguantem perquè és nostre, però és una situació molt complicada”. Ara bé, admet que s’han reinventat per sobreviure a la covid-19, però no ha estat fàcil.

La història de Can Culleretes

Menjar per emportar-se, sense intermediaris

Arran de la pandèmia, l’establiment va engegar una pàgina web perquè els clients poguessin escollir menús per emportar-se. El mètode d’entrega, però, es fa sense intermediaris. Les restriccions i, sobretot, el tancament municipal els ha fet perdre força clientela. És per això que la propietària creu que el menjar per emportar-se és un bon mecanisme per continuar endavant i una línia de negoci “que ha arribat per quedar-se”.

‘reset’

La ubicació de l’espai, però, també és molt rellevant. Bona part dels clients del restaurant són turistes o ciutadans que s’apropen al centre a comprar. “Amb les botigues tancades se’ns fa més difícil encara atreure clients”. A més, assegura, que una trentena d’establiments situats al barri Gòtic han abaixat la persiana definitivament.