La història de la desaparició de les lletres art-decó de la històrica Granja Vendrell ha acabat feliçment. Un dels dos lladres que diumenge va despenjar les lletres de la façana i se les va emportar, ha acabat retornant el material sostret al propietari. Diumenge 1 de març l’home va denunciar que les lletres d’art-déco havien desaparegut misteriosament de la façana diumenge 1 de març. Posteriorment, betevé ha tingut accés a unes imatges en què es  veu com dos homes que es fan passar per operaris despengen i s’emporten les lletres. Però aquest dimarts al matí, la història ha donat un tomb. En escoltar per ràdio la denúncia de la desaparició, un dels autors dels fets ha escrit un correu al programa ‘El món a RAC-1’ en què demanava el contacte del propietari de la granja per poder tornar-li les lletres.

Temia que acabarien en un contenidor

En el text l’home li demana disculpes i explica que les va agafar perquè va veure que s’hi estaven fent obres i temia que “hi obririen un basar i les lletres acabarien en un contenidor”. L’individu afegeix que no sabia que fossin lletres catalogades i aclareix que no és col·leccionista sinó aficionat a la tipografia. Després de justificar els motius per què es va emportar les lletres, l’autor dels fets ha demanat el contacte del propietari per poder retornar-li el material sostret, mentre es respecti el seu anonimat.

La propietat no prendrà mesures

L’amo de la granja hi ha intervingut via telefònica i ha posat en dubte la versió dels fets. Visiblement molest, ha insistit que les lletres estaven ben agafades a la façana i que no té sentit agafar una cosa amb l’argument que “no se sap què se’n farà”. Tot i això, s’ha compromès a posar-se en contacte amb l’home i respectar-li l’anonimat: “No tindrà represàlies, li ho garanteixo”, ha afegit. En acabar la seva intervenció, el senyor Vendrell ha confirmat el que ja havia avançat betevé: que la granja, que va tancar fa uns mesos per jubilació dels propietaris, reobrirà molt probablement abans de l’estiu amb una nova llogatera que en respectarà l’esperit.