La Drogueria Rovira, al carrer dels Madrazo, 127, es va fundar el 1910. Ramón Segarra Rovira, el propietari actual del negoci, explica la història d’aquest comerç emblemàtic de la ciutat.

Origen a Sant Celoni

La Drogueria Rovira va ser fundada per Jaume Rovira Creixell, el besavi del propietari actual, al barri de Sant Gervasi – Galvany l’any 1910. En aquesta botiga es poden trobar més de 30.000 productes especialitzats, des de raspalls a pintures de mil colors, passant per productes de neteja de tota mena. 

La història del negoci va començar a Sant Celoni, on Jaume Rovira Creixell va obrir un magatzem de productes de drogueria. Després es va traslladar a Barcelona on va passar per diferents establiments fins arribar al carrer dels Madrazo, 127 (abans, carrer de Molins de Rei, 3). Ramón Segarra Rovira és la quarta generació de la família al capdavant de la drogueria.

L’evolució del producte

En els primers temps, la venda era majoritàriament a granel, a diferència d’avui, que gairebé tot és envasat. També es feien productes amb fórmules magistrals. Un dels que recorda Ramón Segarra és l’RR, un netejador de mobles que deu el nom al seu creador, Ramón Rovira.

L’oferta de productes també ha variat amb els anys. Al principi, a més de productes de drogueria, també hi havia queviures, olis i sabons.

Ramón Segarra reivindica que ser un establiment emblemàtic no significa haver deixat de banda la renovació. Al contrari. La Drogueria Rovira està sempre pendent de trobar els millors i més nous productes. Però en el seu extens catàleg encara manté aquells productes antics que gairebé ja no es troben enlloc: des de les escames del sabó de coco, a un producte anglès especial per rentar el caixmir o la vicunya.

La clientela de la botiga és del barri i de tota la vida. N’hi ha que són la quarta generació. També hi han passat clients famosos. Recorden amb especial il·lusió Johan Cruyff, que hi va entrar per comprar pintura verda.

Descobreix la història de 10 botigues emblemàtiques de Barcelona

El format d’història i curiositats de betevé ‘Va passar aquí’ ofereix la sèrie ‘Comerços emblemàtics i botigues centenàries de Barcelona’

Va passar aquí