El festival internacional de Creativitat, Art i Disseny Digital OFFF ha publicat un llibre autoeditat amb motiu del 20è aniversari. ‘The choices we make’ recull més d’un centenar d’experiències al voltant de la crisi sanitària del coronavirus per part de creatius i talents emergents. James Victore, Jessica Walsh d’& Walsh, David Carson, Jean Jullien, Paula Scher, Annie Atkins i Gemma O’Brien són alguns dels artistes que apareixen a la publicació, que vol ser una crida a l’esperança i a la inspiració fins que pugui celebrar-se la vintena edició del festival, que s’ha posposat per al 6, 7 i 8 de maig del 2021 al Museu del Disseny de Barcelona a causa del confinament. El llibre, que signa el director de l’OFFF Héctor Ayuso, s’enviarà de forma gratuïta a tots els que van comprar una entrada per a l’edició 2020, així com a tots els ponents i col·laboradors.

‘Connected – Apart’ – Petra Eriksson

Nascuda a Estocolm i amb seu a Barcelona, Petra Eriksson va estudiar disseny gràfic abans d’aventurar-se en el món de la il·lustració independent. Entre les seves  obres plenes de color han anat forjant un estil propi que l’han feta coneguda especialment pels seus retrats de dones. Durant el confinament va començar una sèrie d’il·lustracions per al seu #quarantinediary com una via d’escapament de l’aïllament domèstic.

‘The Maculkins’ – Vasava

Vasava és una agència de disseny independent que va néixer a Barcelona l’any 1997. Els seus projectes són experiments en què formes, sons, colors, paraules i conceptes conviuen harmoniosament. El seu elevat sentit del joc els ha portat a idear ‘The Maculkins’, una plataforma col·laborativa internacional per compartir minidosis d’ànims durant el coronavirus i per demostrar que, si Macaulay Culkin va poder amb el seu confinament, la resta també ho podem fer. Qualsevol creador pot contribuir amb la seva píndola d’humor a themaculkins.com.

‘Postales desde casa’ – Usted

Usted és una agència creativa independent amb seu a Barcelona interessada a qüestionar la seva pròpia realitat. El seu treball està fortament orientat al concepte i creu que la idea és tan important com l’execució. ‘Postales desde casa’ és un projecte obert i col·laboratiu en què Usted explora els detalls més íntims de les llars i pensaments de diferents creadors i artistes en format postal. La poesia i la inspiració com a antídot contra la incertesa i l’avorriment.

‘Coronart’ – Mathery

Erika Zorzi i Matteo Sangalli formen Mathery, un duo de directors italians amb antecedents en disseny i fotografia. Actualment establerts a Brooklyn i la seva feina transforma la vida quotidiana simple per formar universos d’humor d’estil “tongue-in-cheek”, terme anglès que s’utilitza per designar aquelles coses que es diuen mig seriosament o s’expressen amb una ironia subtil. Durant el confinament, l’estudi va llençar una sèrie de treballs en aquesta línia inspirats per les notícies que rebien a Nova York de la seva família italiana, que vivia en el cor del brot europeu.

‘How to survive a deadly global virus’ – Max Siedentopf

Max Siedentopf és un artista visual que treballa en vídeo, fotografia, escultura i direcció creativa i és el fundador de la revista ‘Ordinari’. Va créixer a Windhoek (Namíbia) i ha treballat a Berlín, Los Angeles, Amsterdam i, actualment, a Londres. És un artista visual que treballa en vídeo, fotografia, escultura, direcció creativa i és el fundador de la revista ‘Ordinary’. L’alta demanda mundial de mascaretes quirúrgiques durant la pandèmia, ha portat l’artista a reflexionar visualment i en clau d’humor sobre la varietat d’objectes que podrien utilitzar-se com a alternatives.