Maria del Mar Bonet i Borja Penalba han fet el primer concert posterior al confinament pel coronavirus a la històrica sala Jamboree. La col·laboració entre la cantant mallorquina i el músic valencià va començar el 2014 i es materialitzarà en forma de disc a la tardor. Serà un enregistrament dels concerts que oferiran, si tot va bé, al Teatre Micalet de València.

Maria del Mar Bonet va passar el confinament a Ses Salines, Mallorca. “Per sort, Mallorca va quedar força aïllada del pitjor embat de la pandèmia”. Explica que no ho ha viscut tan malament. “Hi ha hagut moments de pena i tristor, però també de retrobament amb una mateixa i per escriure sobre coses que tenia a dins meu i, tard o d’hora, havien de sortir”.

Quatre mesos sense tocar en directe són molts i s’ha notat en l’entrega de Bonet i Penalba al Jamboree (concert d’una hora i mitja amb els bisos). Una sala, per cert, on la cantant va recalar algunes nits, el 2012, per presentar amb el pianista Manel Camp ‘Blaus de l’ànima’. “És al cor de Barcelona, té molta història i m’ha agradat molt que ens hi hagin convidat”, afirma Bonet.

Bonet i Penalba enregistraran disc

Una setantena d’espectadors, tots amb mascareta, ha pogut gaudir d’un concert vibrant. Hi han sonat peces de l’extens repertori de Maria del Mar Bonet, des de les primerenques ‘No trobaràs la mar’o ‘Me n’aniré de casa’ passant per ‘Alenar’, la popular grega ‘Per hipòcrtes’,‘Digues amic’ o, per descomptat, la ineludible ‘Què volen aquesta gent?’.

El duet ha interpretat també poemes musicats per Borja Penalba, com ‘No hi ha llum’, de Marc Granell, inèdit fins ara en el repertori de Bonet. També és nova ‘Podries’, un poema de Joana Raspall que Bonet va conèixer per Juan Valderrama. Aquests i altres temes seran enregistrats en el futur disc que han de gravar a València. “És hora de tenir un record d’aquesta llarga col·laboració amb Borja Penalba”, diu Bonet.