‘Putu virus’

narra la història d’Albert Bellvert, un metge de 29 anys que, després de més de 10 anys de formació, entre la part teòrica i pràctica, es troba al final de la residència amb una de les pitjors crisis sanitàries de la història, el coronavirus.

Aquest llibre va sorgir per la necessitat de l’autor d’explicar què és el coronavirus i com ha viscut en primera persona el caos social i sanitari provocats per la pandèmia.  També és un toc d’alerta a la població perquè aquest virus continua actiu. Aquesta obra, a més de ser pedagògica, ret homenatge a totes les víctimes de la covid 19.

On es pot comprar?

El llibre en català només es troba a la llibreria la Garba de la Barceloneta i de manera digital a Amazon. En els propers dies estarà disponible en castellà a la FNAC, El Corte Inglés, Casa del Llibre i altres llibreries de Catalunya i de la resta de l’estat.

“Això no s’ha acabat”

L’Albert explica que aquest llibre és “una oportunitat per intentar reflectir el que estava passant i intentar també veure com funciona la salut públic, en concret, l’atenció primària que és un dels punts més calents de la crisi que hem tingut”.

El llibre recull l’experiència de l’Albert amb la pandèmia fins al maig passat. Tot i que la crisi sanitària no ha acabat, aquest metge tenia pressa en publicar l’obra per explicar a la gent la gravetat de la situació. “Explicar amb frescor el que estava passant en el moment. Estava confinat i quan arribava a casa de la feina els diàlegs els recordes millor. A més, el volia tenir ja les llibreries per tal que la gent es conscienciï que això no s’ha acabat”.

Homenatge i crítica

‘Putu virus‘ neix com a homenatge al personal sanitari i a les víctimes de la covid-19, però també és una crítica de la situació en què es troba la sanitat pública. Al final del llibre, l’autor proposa idees per millorar el sistema sanitari.