Passem per dues llibreries de Barcelona per deixar-nos aconsellar. La Carlota Freixenet, de La Carbonera, al cor del Poble-sec, i la Núria Càrcamo, de la Sendak, a tocar del passeig de Sant Joan, al Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, ens proposen alguns títols de literatura juvenil. Totes dues fan una tria dels llibres més destacats que es poden gaudir perfectament durant les vacances d’estiu. 

La Carbonera ha triat ‘Pippi Calcesllargues’, d’Astrid Lindgren; ‘Anna Kadabra i El Club de la Lluna Plena’, de Pedro Mañas, i ‘La Cabra’, d’Anne Fleming. Per la seva banda, la Sendak ens recomana, ‘El jardí secret’, de Frances Hodgson Burnett; ‘Soy’, escrit per Florencia del Campo i María Luque, i ‘Un mag de Terramar’ d’Ursula K. Le Guin.

Llibre a llibre

llibres

‘Pippi Calces Llargues’, d’Astrid Lindgren. Editorial Kokinos, 144 pàgines. Aquest clàssic ha estat reeditat, segons la Carlota Freixenet, com manen els cànons, és a dir, per volums i amb les il·lustracions de l’original. Des de La Carbonera ens avisen que “la Pippi és un caos de nena, és contestària, no va a l’escola quan no li interessa i fa amics i enemics de manera aleatòria”. Un comportament, assegura la Carlota, que de petits hauríem de tenir més sovint.

llibres

‘La cabra’, d’Anne Flemming. Editorial Sembra, 120 pàgines. És una novel·la juvenil més adreçada a un públic adolescent, entre els 12-13 anys. ‘La cabra’ ens explica la història d’una nena que se’n va a viure a Manhattan perquè a la seva mare li donen feina a Broadway. En l’edifici on viuen hi ha un rumor que diu que al terrat hi ha una cabra. La protagonista es troba en una ciutat que li va molt gran i també té una família que no es troba dins dels cànons de la normalitat. 

llibres

‘Anna Kadabra i El Club de la Lluna Plena’, de Pedro Mañas. Editorial Polar, 128 pàgines. La Carbonera recomana aquesta lectura per a nens entre els vuit i 10 anys i ens assegura que enganxa molt perquè conté grans dosis d’humor i també és molt “gamberro”. Segons Carlota Freixenet, és un llibre en què passen coses contínuament i explica què passaria si el lector fos mag quan sortís de l’escola. Freixenet també destaca l’estètica del llibre, que és molt acolorit, vintage i amb molt “brilli, brilli”.

llibres

‘El jardí secret’, de Frances Hodgson Burnett. Editorial Viena, 352 pàgines. Des de la llibreria Sendak, Núria Càrcamo ens aconsella aquest clàssic que ja té més de 100 anys. Ens relata el canvi que pateix la protagonista, la Mary, que ha viscut tota la seva vida a l’Índia i que després de la mort dels seus pares arran d’una epidèmia, es veu obligada a traslladar-se a Londres a viure amb el seu oncle. Aquí és on descobrirà el jardí secret que dona títol a aquesta obra.

llibres

‘Un mag de Terramar’, d’Ursula K. Le Guin. Editorial Raig Verd, 240 pàgines. La Núria també ens vol recomana aquest títol que diuen que va servir d’inspiració al món de mags creats per J. K. Rowling amb la saga de Harry Potter. Un clàssic que ja podem llegir en català i que també té un mag adolescent com a protagonista. Gràcies al seu poder, en Ged és enviat a l’escola de mags de Terramar, on descobreix una criatura fosca i màgica, i a partir d’aquí començaran les seves aventures.

llibres

‘Soy’, de Florencia del Campo i María Luque. Editorial Barrett, 80 pàgines. La Sendak ens recomana també aquesta novel·la realista en castellà. Es tracta de la història de dues amigues adolescents durant un estiu. És un viatge iniciàtic en el qual les dues amigues decideixen anar a treballar a un poble de la costa i allà descobreixen la contraposició de les expectatives envers la vida adulta, de l’amor i el desig. També és una reflexió sobre la identitat i el que significa créixer.