1957. Foto Don Schlitten

Parlem amb la polifacètica afromadrileña, Ada Okenve, selectora de música, ballarina i estilista de pentinats africans. Una conversa sobre la vida, la seva vida, sobre la família, l’africana i la madrilenya, i les il·lusions. Ho fem embolicades en una selecció especial de músiques de Femi Kuti, DjeuhDjoah, Teni, Sho Madjozi i Jhus.

A la segona hora, alternem lectures del llibre de Ngugi wa Thiong’o, “Desplaçar el centre”, un recopilatori d’articles des de 1980 a 1992 d’aquest escriptor i activista kenià amb una veu nítida i contundent. Un llibre que narra com durant els últims quatre-cents anys, les cultures del món han estat dominades per un conjunt d’estats occidentals, que han arribat a veure’s a si mateixos com el centre de l’univers, un centre des del qual han controlat, a més del poder econòmic i polític, el poder cultural.

Acpmpanyem les lectures al so de les músiques Ahmed Abdul Malik, baixista que i músic que integra estils de músiques de mig orient i Àfrica del nord amb Jazz. Escoltem el disc “The Eastern Mood of”i “The Hustlers”.

Escolteu el programa sencer aquí: