llibres sant jordi 2021

Aquest Sant Jordi 2020 d’estiu les llibreries estaran obertes i podran posar una parada davant de l’establiment. Segons el Gremi de Llibreters, 80 llibreries de Barcelona tindran una parada amb llibres. Els establiments s’hauran de responsabilitzar de la gestió de les cues i el manteniment de la distància de seguretat. Segons el Gremi, només es podran instal·lar estands davant l’establiment, a 50 metres a banda i banda, o al xamfrà més proper. A Barcelona hi ha més de 300 llibreries, però per què no totes les llibreries posen parada? Doncs algunes consideren que la diada del llibre és cada dia i no volen celebrar el Sant Jordi d’estiu i d’altres no volen fer un efecte crida per la reducció d’aforament. Us recomanem algunes llibreries que posen parada i d’altres que han decidit no posar-ne, però sí que faran descomptes per a aquest Sant Jordi d’estiu.

Llibreries amb parada per Sant Jordi

Llibreria Calders

La Calders posarà una parada de quatre metres davant de la llibreria, però no hi haurà autors firmant llibres. Això sí, tenen 30 llibres firmats de ‘Boulder’, d’Eva Baltassar. Les editores de Raig Verd, Minúscula, L’Avenç i L’Altra Editorial aniran al migdia i al vespre a recomanar llibres. La llibreria ha optat per posar una parada davant de la llibreria com a primer filtre perquè no entri tanta gent a la llibreria. La Calders no té best-sellers, però això no li ha impedit arribar als sis anys de vida. Va néixer el 2014 amb Isabel Sucunza i el llibreter Abel Cutillas i amb el temps s’ha convertit en una referència al sector del llibre a casa nostra.

Llibreria La Central

La Central posarà una parada de vuit metres al carrer de Mallorca, davant del seu establiment, i també ampliarà la llibreria al jardí de la Central del Raval. La Central no tindrà autors firmant llibres i mantindrà el seu horari habitual de 10 a 21 h, però sí que aplicarà el descompte del 10 % a la venda de llibres a les tres seus i en línia. La Central disposa de tres seus: La Central a Mallorca, amb un fons d’uns 80.000 llibres; La Central del Raval, que ocupa l’espai de l’antiga capella de la Misericòrdia del segle XVIII, i La Central del MUHBA, orientada a la història, la geografia, la sociologia, antropologia i l’arquitectura.

La llibreria La Impossible

Per celebrar el Dia del Llibre, la llibreria La Impossible ha muntat una parada de sis metres davant de la llibreria amb recomanacions literàries. Apliquen el descompte del 10% a tots els llibres i deixen entrar unes 10 persones com a màxima a la llibreria.

Llibreries obertes sense parada

Llibreria Laie

La llibreria Laie al CCCB i al carrer Pau Claris celebren el Sant Jordi d’estiu de portes endins. Han cancel·lat les signatures d’autors però sí que mantenen els descomptes del 10% a les llibreries i la venda ‘online’, a més, no tancaran durant el migdia. Laie és una població de Hawaii, segons la Viquipèdia, però també una de les llibreries més emblemàtiques de Barcelona. Fundada el 1980 per una colla d’amics al carrer de Pau Claris, al principi es va especialitzar en humanitats i ciències, però amb el seu temps van ampliar el catàleg a tots els gèneres i estils.

Llibreria Documenta

La Documenta no celebrarà Sant Jordi sinó Santa Brígida. No tindran parada davant de la llibreria, però sí que aplicaran el descompte del 10 %. Èric del Arco, Josep Cots i tot el seu equip estarà de 9 a 21 h a la llibreria per fer recomanacions literàries. A més, també realitzaran firma de llibres de diferents autors dins de la llibreria com Rafel Nadal, Lluís-Anton Baulenas o David Nel·lo.

Llibreria Ona

La nova llibreria Ona, al carrer de Pau Claris, no posarà parada ni tindrà autors signant llibres, però sí exemplars firmats. Aquests últims dies, escriptors com Josep Rull, Irene Solà, Jordi Borràs, Toni Cruanyes o Txell Feixas han deixat llibres firmats. La llibreria, de 1000 m2, ha reduït l’aforament per mantenir les distàncies de seguretat a 150 persones. La nova Ona va tornar a obrir portes el 25 de maig amb el lema “Una llengua, mil lectures”.

Llibreria Nollegiu

La llibreria Nollegiu al Poblenou ha deixat aquest lema escrit a l’entrada de l’establiment: “Benvolgudes i benvolguts, nosaltres vam decidir celebrar els llibres cada dia i dijous 23 de juliol no celebrem res, fem horari normal: 10 a 14 h i 17 a 20 h. Heu d’entrar amb mascareta i respectar la distància de seguretat. La llibreria que s’ha convertit en un promotor cultural de la ciutat no celebra aquest Sant Jordi d’estiu, però sí que podeu trobar alguns llibres firmats com ‘El regreso de Abba’, de Marc Ros, cantant i compositor de Sidonie; ‘La forastera’, d’Olga Merino; ‘Com l’estel que no hi és’, de Berta Giraut Junoy; ‘Coratge’, de Laura López, i ‘Els ullastres de Manhattan’, de Ponç Pons. A més, a les seves xarxes socials podem trobar recomanacions de lectures per a aquest estiu fetes pels seus llibreters.

Llibreries Abacus

Les nou botigues de la cooperativa Abacus a Barcelona no posaran parada al carrer, però sí aplicaran el descompte del 10 %. A l’Espai Abacus, al carrer d’Enric Granados, hi haurà signatura de llibres de Josep Costa, David Nel·lo i Rafel Nadal. A més, al llarg del matí, visitarà la botiga Toni Cruanyes i Gemma Ruiz, que deixaran alguns exemplars dels seus llibres signats.

Llibreria Altaïr

La llibreria Altaïr no posarà parada, però sí que estarà oberta de 10 a 20 h i aplicarà descomptes del 10 % tant a la llibreria com a la venda en línia. A la llibreria no hi haurà signatura de llibres, però sí compres un llibre de Xavier Aldekoa passat Sant Jordi te’l faran arribar signat per ell mateix. A més, el dia 23 de juliol comencen una campanya en solidaritat amb Burkina Faso. Hi pots col·laborar comprant el llibre ‘Les veus de l’aigua’.

Llibreria Taifa

La llibreria Taifa, al carrer de Verdi de Gràcia, considera que aquest Sant Jordi d’estiu és un dia més i mantindrà el seu horari habitual. Les restriccions d’aforament només deixen entrar unes 12 persones dins de la botiga, per això, consideren que no ampliaran horari ni tampoc faran descomptes per no fer una crida. La Taifa és una d’aquelles llibreries que no et deixa marxar fàcilment, quan ja has vist les novetats editorials encara pots gaudir de l’altra meitat del catàleg format per llibres de segona mà.

Llibreria FNAC

Les llibreries FNAC han decidit cancel·lar tots els actes i firmes de llibres que tenien previstos com a mesura de precaució. Avui faran el 10% de descompte en totes les compres de llibres però no hi haurà actes amb autors ni presència a l’exterior de les llibreries.