llibreries

A Barcelona hi podem trobar 317 llibreries de tot tipus, però no totes ofereixen el mateix catàleg ni el mateix servei, per això, us proposem descobrir algunes de les llibreries independents de culte i especialitzades de la ciutat que omplen els seus prestatges amb llibres en diferents temàtiques: LGTBI, feminisme, anticapitalisme, viatges o literatura infantil i juvenil.

Llibreries anticapitalistes Barcelona

La Ciutat Invisible

La Ciutat invisible, al barri de Sants, és un llibreria crítica i de proximitat, però també produeixen roba amb criteris ètics, diuen que és on el David Fernàndez compra les seves samarretes reivindicatives. La Ciutat Invisible és un projecte cooperatiu i autogestionari que té com a objectiu la construcció d’alternatives laborals al treball assalariat i precari que consideren que imposa el sistema capitalista econòmic. Des que van aixecar la persiana el 2005, els invisibles han orientat els seus esforços a defensar i difondre els valors i les pràctiques de l’autogestió.

Adreça: riera d’Escuder, 38

Web: www.laciutatinvisible.coop

La Caníbal

La Caníbal és una cooperativa de Gràcia sense ànim de lucre que aposta per un món anticapitalista, (trans)feminista i descolonitzat. Per La Caníbal els llibres són eines que ens poden ajudar a transformar la realitat i les desigualtats que ens envolten: la precarietat, l’austericidi o la sobirania alimentària. A més, La Caníbal vol que el seu espai sigui un lloc de trobada que doni sortida a les necessitats d’associació, activisme, autoaprenentatge, art i cultura, i molt més.

Adreça: carrer de Nàpols, 314

Web: www.lacanibal.net

Llibreries d’infantil i juvenil Barcelona

Sendak

La Sendak és una llibreria cooperativa especialitzada en literatura infantil i juvenil al barri de Gràcia. La Sendak diu que és el lloc on viuen els llibres, però també és el lloc on els més petits poden fer clubs i tallers de lectura amb escriptors i il·lustradors. La Sendak té com a missió apropar el gust per la lectura als infants i joves perquè comencin a crear la seva pròpia biblioteca personal.

Adreça: carrer de Còrsega, 461

Web: www.llibreriasendak.cat

Pebre Negre

A la Pebre Negre, al barri del Clot de Barcelona, ho tenen clar, quan ets petit és quan és llegeix amb més entusiasme, per això diuen que calen llibreries que es prenguin seriosament aquest primer contacte amb la literatura i no arraconin els llibres infantils i juvenils en un racó o un petit prestatge. A la Pebre Negre ofereixen un ampli ventall de literatura per als petits i joves perquè puguin triar i remenar. Però també els apassiona tot el que envolta el món de la cuina: fogons, olles, receptes, estris i, sobretot, els llibres. Fins i tot podeu trobar un prestatge sencer dedicat a llibres de cuina per als més petits.

Adreça: carrer del Clot, 41

Web: www.pebrenegre.cat

Llibreria Pebre Negre

Llibreries feministes Barcelona

La Carbonera

La Carbonera s’ha convertit en un dels punts culturals del Poble-sec gràcies als seus festivals sobre feminisme, xerrades i clubs de lectura. La llibreria és un projecte cooperatiu, en què les seves sòcies entenen el treball i el projecte de manera compartida i cooperant, amb voluntat transformadora i fent nostra la idea d’economia social i solidària. A La Carbonera pots trobar llibres nous: novel·les, assaig, poesia, teatre, novel·la negra, fantasia i ciència-ficció, còmic, llibre juvenil, llibres infantils… una mica per a cada lectora o lector que tingui ganes de llegir, de descobrir coses  noves o de redescobrir clàssics, però també trobaràs llibres de segona mà.

Adreça: carrer de Blai, 40

Web: www.carbonera.cat

Llibreria Pròleg

La llibreria Pròleg va ser fundada per un grup de dones del moviment feminista amb la intenció de promoure la literatura feta per dones i oferir un espai de trobada feminista. Des del 1991 forma part de l’espai cultural de la ciutat de Barcelona i s’ha convertit en els anys en un punt de referència del moviment feminista a casa nostra i a escala internacional.

Adreça: carrer de Sant Pere Més Alt, 46

Web: www.llibreriaproleg.wordpress.com

Llibreria Pròleg

Llibreries LGTBI Barcelona

Cómplices

Cómplices és una de les llibreries de culte i especialitzades en temàtica gai, lèsbica, bisexual, transsexual i queer de Barcelona. Fa més de 25 anys que parlen de cultura LGTBIQ, compromesos amb la integració i la igualtat de drets. Tenen tota classe de llibres, contes infantils, còmics, llibres de segona mà, pel·lícules i revistes de totes les edats. Al seu web podeu trobar tot el catàleg i les novetats en literatura LGTBIQ.

Adreça: carrer de Cervantes, 4

Web: www.libreriacomplices.com

Antinous

Antinous és una llibreria que va néixer el 1997 especialitzada en temàtica LGTBI i com a llibreria generalista. La van fundar els germans Maria i Josep Vitas i Joaquín Blanco. Va començar a omplir les prestatgeries al carrer Ample de Ciutat Vella, però al 2016 es va traslladar al carrer de Casanova. Organitza presentacions de llibres, xerrades i clubs de lectura i sempre ens podem prendre un cafè a la cafeteria.

Adreça: carrer de Casanova, 72

Web: www.antinouslibros.com

Llibreries de viatges Barcelona

Altaïr

Altaïr és una llibreria de les llibreries més antigues de Barcelona, fundada el 1979, pot afirmar amb orgull que és la llibreria especialitzada més gran d’Europa, amb un fons de 60.000 llibres que ens conviden a viatjar a través de la ficció, l’assaig històric, la política, la natura, l’art o la cartografia. La llibreria Altaïr és una de les cites gairebé obligades quan s’estan preparant les vacances i, fins i tot, tenen agència de viatges pròpia.

Adreça: Gran Via de les Corts Catalanes, 616

Web: www.altair.es

Quera

El 1916 va obrir al carrer de Petritxol una petita llibreria (petita per metres quadrats) especialitzada primer en teatre i, anys més tard, en muntanyisme. I continua allà mateix. La llibreria Quera és la més antiga de la ciutat que continua al mateix lloc. Des d’allà ha vist el final de la Primera Guerra Mundial, la dictadura de Primo de Rivera, la proclamació de la República, la Guerra Civil i la Segona Guerra Mundial, el franquisme, la Transició, els Jocs Olímpics, l’11-S… El 2019, per assegurar la seva supervivència, una colla d’anys més, la llibreria va ampliar-se a la rerebotiga, que s’ha convertit en un espai gastronòmic especialitzat en productes locals i amb una bona carta de vins. Quatre generacions de la família Quera ens contemplen.

Adreça: carrer de Petritxol, 2

Web: www.espaiquera.com