Les llibreries i les editorials han abaixat la persiana de la botiga o de l’oficina però segueixen treballant des de casa. La Carbonera continua amb el seu festival Ruda Fem. Fest, però per “streaming”; la Calders diu que ha trobat el millor llibre pel confinament; les editorials fan presentacions de llibres des d’Instagram… Aquesta és l’activitat del sector dels llibres per a aquests dies de quarantena pel coronavirus amb propostes de lectura de confinament.

Dimecres, 1 d’abril

Grup 62

El Grup 62 ens proposa un seguit d’activitats literàries aquesta setmana. El dia 1 d’abril Sebastià Alzamora presenta el seu llibre ‘Reis del món’. El 2 d’abril Sebastià Portell ens parlarà de l’ofici d’escriure i també és presenta el llibre de Blanca Busquests, ‘El crit’. El dia 3 d’abril, Laia Aguilar presenta el seu llibre ‘Pluja d’estels’ conversant amb Sílvia Cantos i Maria Carme Roca presenta juntament amb Martí Gironell el seu llibre, ‘A Bàrcino’.

Nollegiu

La llibreria Nollegiu, situada al barri del Poblenou de Barcelona, va tancar les portes però manté la seva activitat a la xarxa. La Nollegiu és un espai per compartir experiències lectores, activitats relacionades amb la literatura i també són agitadors culturals i, ara, a més, des de les xarxes socials. Cada dia a les 17.30 h per Instagram Stories, els contes per telèfon de Gianni Rodari seran explicats pel llibreter de la Nollegiu.

Editorial Aguilar

L’editorial Aguilar ha posat en marxa la iniciativa ‘Versos Libres’ per portar la poesia a totes les cases. Cada tarda fins el dia 5 d’abril, autors de la col·lecció Verso&cuento aproparan als seus seguidors poemes, lletres i cançons mitjançant Instagram Live @versoycuento.

Jorge Carrión

L’escriptor Jorge Carrión fa tallers de crònica i assaig per WhatsApp. Tres setmanes de teoria i escriptura amb idees, lectures i consells per escriure narrativa de no-ficció. Les classes en línia es llegeix a Albert Camus, Susan Sontag o Martín Caparrós.

Llibreters a casa

Cada dia llibreters i llibreteres de tot Catalunya recomanen llibres per lectura de confinament, és clar que depèn de la biblioteca que tinguem a casa perquè les llibreries estan tancades, però en podem prendre nota per quan acabi la quarantena.

Sant Jordi a casa

Pat Vila ha obert un compte a Twitter i Instagram per parlar d’escriptors i també ensenyar el seu lloc de treball de confinament, diu que és allà on neixen el somnis. Així, podem conèixer on escriu Anna Manso, Juan Vico, Ignasi Aragay, Miquel Molina, Alba Fernández Pous, Màrius Serra i molts d’altres.

La Calders i Documenta

Llibreries com Documenta i la Calders segueixen la seva activitat a la xarxa amb recomanacions de llibres i també de cites d’autors. La Calders, fins i tot, diuen que després de rumiar més d’una setmana ja tenen el llibre perfecte per passar aquest confinament, ‘El mal del ímpetu’, d’Iván Goncharov de l’editorial Minúscula.

La Carbonera

La Carbonera ha traslladat el seu festival Ruda Fem. Fest a la xarxa i per “streaming”. Hi han passat noms com Mireia Boya i Maria Climent per parlar de dones i salut, Mireia Sallarés i Júlia Bertran per parlar d’art i amor o Anna Ballbona i Gemma Ruiz per parlar de dones i literatura. El festival va començar el 15 de març, amb un vermut amb Bel Olid, Patricia Luján i Cinta Tort. Estigueu pendents de La Carbonera que no para de fer activitats des de clubs de lectura de contes de Mercè Rodoreda a clubs de lectura per als més petits.