Les llibreries i editorials han tornat a pujar la persiana després del confinament però continuen els clubs de lectura, presentacions de llibres o xerrades literàries en format virtual.

#devorallibres

10 dies. 100 preguntes. Aquest és el repte que proposa ‘#devorallibres’, el joc de la Barcelona literària. Un projecte creat per betevé, amb el suport de la Fundació Barcelona Comerç i Biblioteques de Barcelona, per a una diada de Sant Jordi singular, que tindrà lloc en ple mes de juliol. Entreu al web i gaudiu del gran joc de la diada de Sant Jordi de Betevé.

Comanegra

L’editorial Comanegra comença una campanya de foment de la lectura amb l’eslògan “Llegeix el teu viatge”. Una iniciativa que consisteix a proposar als ciutadans que viatgin a partir de les pàgines d’un llibre. Conscients que molts d’ells hauran de posposar les seves vacances i que tindran molt més temps per a la lectura. Comanegra converteix la seva parada virtual en el mostrador d’una agència de viatges. Una parada on també han fet una selecció virtual de recomanacions amb motiu del Dia del Llibre i de la Rosa. Hi ha prescripció de llibres per regalar segons diferents personalitats i interessos.

Llibres del Delicte

L’editorial especialitzada en novel·la negra ens proposa una xerrada virtual amb un dels autors parlant dels seus llibres cada dijous a les 18.30 h a Instagram Live.

Contes per als més petits

Els més petits poden gaudir de sessions de contes en línia en directe a Instagram amb els contacontes que habitualment recorren les 40 biblioteques de la ciutat explicant històries de tot tipus. Contes en directe de dilluns a divendres, activitats per adults i molt més! (@bibliotequesbcn_acasa)

Clubs de lectura virtuals

Biblioteques de Barcelona t’ofereix un programa de clubs de lectura virtuals, una iniciativa que té com a objectiu promoure la lectura i el diàleg a través de les noves tecnologies. Així, durant les properes setmanes diverses biblioteques et proposaran clubs de lectura virtuals relacionats amb les seves especialitats. Per exemple, clubs de lectura de literatura catalana sobre ‘La filla estrangera’, de Najat El Hachmi (Edicions 62), i ‘Els llits dels altres’, d’Anna Punsoda (Amsterdam), a càrrec de Mercè Carrillo, o el club de lectura de novel·la negra ‘Carvalho: problemas de identidad’, de Carlos Zanón (Editorial Planeta), i ‘Torn de nit’, d’Agustí Vehí (Crims.cat), a càrrec de Sebastià Bennasar. Aquí pots trobar tota la informació per participar en els clubs de lectura.

Kalimera Estudio

Cada dia a les 19 h, l’espai cultural Kalimera Estudio proposa la lectura d’una part del ‘Decameron de Bocaccio. És la manera que han trobat per refugiar-se del coronavirus, i conviden tothom que vulgui a participar-hi. Ja han tingut convidats del món del llibre i de la cultura, com l’escriptora Natalia Carrero o María Folguera i artistes con La Frère o Julia de Castro, a part de diversos lectors i lectores anònims. Tothom hi pot participar, només cal que els escriviu a través del seu compte d’Instagram i us diran quan és el vostre torn.

Nollegiu

La llibreria Nollegiu, situada al barri del Poblenou de Barcelona, ha tornat a obrir portes però manté la seva activitat a la xarxa. La Nollegiu és un espai per compartir experiències lectores, activitats relacionades amb la literatura i també són agitadors culturals i, ara, a més, des de les xarxes socials. (@nollegiu)

BCNegra2020

La trobada de novel·la negra de la ciutat publica al seu web un recull d’enregistraments dels actes com xerrades, conferències i presentacions de llibres. Més enllà dels vídeos també hi trobareu un bon grapat de podcasts. Per exemple, alguns d’aquests vídeos són: ‘Orfandat’, una conversa entre l’escriptora basca Dolores Redondo, guanyadora del Premi Planeta 2016, i l’escriptor i també guionista Domingo Villar; i ‘Malasaña’, la xerrada que hi va haver entre el guanyador del Premi Pepe Carvalho 2020, Juan Madrid, i el professor Javier Sánchez Zapatero, expert en novel·la negra.

Sant Jordi a casa

Pat Vila ha obert un compte a Twitter i Instagram per parlar d’escriptors i també ensenyar el seu lloc de treball de confinament, diu que és allà on neixen el somnis. (@santjordiacasa)

La Calders i Documenta

Diverses llibreries com Documenta i La Calders segueixen la seva activitat a la xarxa amb recomanacions de llibres i també de cites d’autors. No us perdeu les seves xarxes literaries que s’ha convertit en una part més de la llibreria. (@LaCalders i @DocumentaBCN)

SM, educació

La periodista María Gómez entrevista cada setmana a dos personatges de diferents àmbits per reflexionar sobre què hem après d’aquesta crisi. El periodista Iñaki Gabilondo, els escriptors Nando López i Roberto Santiago, la cantant Eva Amaral, Gemma Nierga o Carme Ruscalleda participaran en aquesta iniciativa de SM per crear un relat comú sobre la crisi de la covid-19.