El 23 de juliol arriba el Dia del Llibre i de la Rosa, una iniciativa que pretenia recuperar l’esperit de festa de carrer del 23 d’abril però que finalment no tindrà un espai comú a la ciutat sinó que cada llibreria i floristeria ho celebrarà a la seva manera respectant les mesures de seguretat establertes.

A causa de la crisi provocada per la covid-19 vam haver de renunciar a celebrar la diada de Sant Jordi 2020 al carrer. Des de tots els àmbits de la cultura van sorgir propostes per viure la festa a través de diverses activitats literàries, reptes i concursos ‘online’ i l’escena musical catalana va llençar una cançó per transmetre energia positiva en moments delicats. Ara recuperem l’esperit d’aquesta cançó per viure un Sant Jordi diferent.

‘Un Sant Jordi diferent’ ha estat composta per Salva Racero i Xasqui Ten (que també s’ha encarregat de la direcció artística i la producció) amb lletra de Salva Racero, Xasqui Ten i Lídia Coll. La cançó va néixer durant les setmanes de confinament i està interpretada per una vintena d’artistes actuals del panorama musical del nostre país amb la pretensió de fer una celebració conjunta malgrat les circumstàncies.

El projecte també pretén servir com a reconeixement a tothom que treballa per vèncer la malaltia o abastir els serveis essencials, i vol esdevenir un cant a la solidaritat científica, social, cultural i emocional.

>Artistes participants per ordre d’aparició:

Cesk Freixas, Joan Rovira, Guillem Solé (Buhos), Paula Valls, Joan Masdéu, Manu Guix, Sau30, Salva Racero, Natxo Tarrés (Gossos), Pupil.les, Gemma Humet, Jordi Ginesta (Bonobos), Ariadna Vieyra, Alessio Arena, Àlex Pérez, Tildo Muxart, Jos Racero, Miquel Abras, Sara Pi, Nens (Jan i Ada Racero).