La Generalitat, a través del Pla territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) , ha autoritzat “de facto” que les llibreries i les floristeries de la ciutat que ho vulguin puguin posar una parada davant del seu establiment per celebrar el Sant Jordi d’estiu. Des de Premsa de Protecció Civil asseguren que no hi ha autorització expressa, però no n’hi ha tampoc cap en contra.

L’Ajuntament va avalar aquesta mesura després que el brot de coronavirus a Barcelona i l’àrea metropolitana hagi motivat la cancel·lació de l’alternativa d’estiu d’aquesta festa. Inicialment, havia de consistir en el desplegament de parades al llarg del passeig de Gràcia. Fa poc més d’una setmana, editorials i llibreries van desestimar participar-hi per la situació de la covid-19, especialment al Segrià. Poc després, el govern de la Generalitat va anunciar mesures específiques per fer front als brots de Barcelona i l’àrea metropolitana que van fer caure l’alternativa estiuenca d’aquesta festa tradicional a la ciutat.

El gremi de floristes, preocupats

Algunes floristeries també ha tret aquest dijous parades davant de les botigues. Tot i que el sector de la flor creu que aquest dia i les vendes en línia aportaran una mica d’oxigen, veu amb preocupació les noves restriccions. Assegura que molts establiments ja no podran obrir després de la crisi.