Sant Jordi 2020 Barcelona

Les llibreries podran instal·lar parades al davant dels seus establiments el 23 de juliol, quan està previst que se celebri l’anomenat Sant Jordi d’estiu. Almenys, aquesta és la intenció de l’Ajuntament de Barcelona. Així ho ha proposat al Procicat, que és qui haurà d’avaluar la documentació presentada pel consistori i haurà de decidir si dona l’autorització a les llibreries.

Segons han confirmat a betevé fonts municipals, “en cas que s’autoritzi, caldrà que cada establiment compleixi les distàncies i mesures de seguretat, control i higiene”. D’aquesta manera, doncs, es podria mantenir -en certa mesura- la celebració del Sant Jordi d’estiu; una festa que havia de substituir el Sant Jordi del 24 d’abril (suspès pel confinament del coronavirus), però que els brots a Barcelona i l’àrea metropolitana van obligar la Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes a suspendre-la.

En una entrevista feta per l’ACN, la presidenta del Gremi de Llibreters, Maria Carme Ferrer, ha remarcat que l’objectiu és “fer una festa del llibre segura”. Una de les incògnites que encara planen sobre la celebració és si hi haurà signatura de llibres o no, “perquè no pot haver-hi aglomeracions de persones”, recorda Ferrer.

“Fins al dia abans no podem assegurar res del que estem dient”, assumeix. En aquest sentit, suggereix a aquells qui ho vulguin que demanin a la llibreria que els deixin el llibre firmat, per recollir-lo a una hora convinguda.

Normativa estricta

Segons el Gremi, només es podran instal·lar estands davant l’establiment, a 50 metres a banda i banda, o al xamfrà més proper.

Pel que fa a la normativa de la Generalitat, les llibreries s’han d’atendre a les recomanacions de la resolució per a empreses de serveis i comerç minorista. Segons el redactat, les empreses “no poden oferir serveis que impliquin un contacte personal proper, tret que sigui un servei essencial, una emergència o una situació crítica”. La prestació s’ha de fer, “en la mesura que sigui possible, sense contacte físic amb els clients“.