El capità Puig, un conegut aeronauta, va tenir un bon ensurt amb el seu globus aerostàtic, que es va resoldre gràcies a la intervenció d’uns nens de Sant Gervasi. Roser Messa, escriptora i historiadora, recorda que l’any 1939, l’aeronauta es va quedar penjat a casa de la seva mare al carrer Prats de Molló número 9.

L’afició pels globus aerostàtics va començar al segle XIX amb espectacles públics a la plaça de toros d’El Torín. Als anys 30 del segle XX, l’afició era molt gran. Josep Puig i Rocafort, el capità Puig, feia exhibicions cada diumenge al parc de Piscines i Esports, on es concentrava molta gent. Era un professional molt valorat i cobrava 1.200 pessetes per actuació, una xifra important per l’època.

En una d’aquestes exhibicions, el 24 de setembre del 1939, el capità es va enlairar i el seu globus es va quedar penjat al balcó de la casa de Sant Gervasi. La mare de la Roser i el seu germà, dos nens d’uns deu anys, el van socórrer i el van entrar a casa per tranquil·litzar-lo. Aquest cop, el capità Puig es va salvar.

L’any 1941, però, el capità Puig no va tenir tanta sort. En una exhibició a la festa major de Sabadell, quan el globus estava a 700 metres d’altura, Puig va intentar pujar a un trapezi que tenia instal·lat per fer-hi unes cabrioles. Aleshores es va marejar, possiblement a conseqüència de la inhalació dels gasos del globus, i es va precipitar al buit, perdent la vida allà mateix.