animals confinats zoo barcelona coronavirus

Com ha passat en molts altres espais, el Zoo de Barcelona ha hagut de tancar les portes amb la crisi del coronavirus i l’activació de l’estat d’alarma. Ara, la instal·lació s’enfronta als dubtes de com reobrir l’espai i de quina manera es podran continuar amb les obres que s’havien començat per millorar les instal·lacions. La data prevista és a finals de juny o principis de juliol.

Com es reobriran les instal·lacions?

Després de nou setmanes tancat, el Zoo podria tornar a acceptar visites a partir de finals de juny o juliol, segons com avanci la desescalada. Els responsables, però, alerten que ho faran seguint les indicacions sanitàries, amb grups reduïts i evitant les zones on es puguin realitzar aglomeracions. Al ser un lloc obert creuen que tindran més facilitats a l’hora de gestionar les visites que d’altres espais tancats. De moment les inscripcions pels casals d’estiu han començat, des de principis de maig. Ja especifiquen que es duran a terme del 29 de juny al 10 de setembre, tot i que s’alerta que estan subjectes a l’evolució de la covid-19.

Els lleons estrenen nou espai 

Encara falten dies, però un cop es reobrin les instal·lacions hi haurà una novetat destacada que pot ser un al·licient pels visitants. Els lleons s’hauran traslladat a la zona de la Sabana i compartiran nova casa, per separat, amb les girafes i els elefants. La creació del bioma de la sabana ha pres de referència la zona del Sahel (entre el desert del Sàhara i l’estepa de l’est d’Àfrica). Aquí els lleons hi tindran més espai, estaran més còmodes i es podran observar molt millor. 

El pla estratègic del Zoo es va aprovar al mes de maig passat i preveia una inversió de 64,6 milions d’euros fins al 2031. L’objectiu és reconvertir el parc i prioritzar la conservació d’espècies amenaçades. Amb l’entrada a l’estat d’alarma, les obres de millora i de manteniment que s’estaven fent han quedat aturades.