El sindicat d’infermeria Satse apressa el Govern espanyol perquè, com a molt tard l’octubre d’aquest any, tingui a punt els protocols i les guies de pràctica i clínica assistencial que permetin als infermers i infermeres receptar medicaments. L’entitat entén que la crisi del coronavirus ha obligat a aturar aquests treballs, però creu que s’han de reprendre aviat perquè aquests professionals sanitaris puguin prescriure i utilitzar medicaments “amb totes les garanties”. Ara, el personal d’infermeria pot dispensar alguns medicaments excepte els que estan subjectes a prescripció mèdica.

En una carta adreçada al Ministeri de Sanitat, el president de l’entitat, Manuel Cascos, recorda que l’octubre del 2020 finalitzarà el termini previst legalment perquè tant els protocols com les guies estiguin llestos per fer efectiva i amb garanties la prescripció infermera. Cascos assegura que ja fa més d’un any i mig que es va aprovar el reial decret espanyol. Des d’aleshores, el sector ha reclamat diverses vegades celeritat per tenir els protocols.

Aquesta nova llei, diu Satse, permetrà millorar l’atenció i les cures als centres sanitaris i facilitarà un “major apropament” entre professional i pacient. A més, diu el sindicat d’infermers, suposarà una “eina fonamental” per garantir “la continuïtat de les cures i agilitar la presa de decisions“.