Crit d’ajuda de l’associació del Poblenou Escola de Vida (que fa activitats socials i culturals per a infants) per garantir la subsistència de l’entitat després de la pandèmia del coronavirus. Els responsables han de fer front a les despeses fixes com els impostos i el lloguer malgrat que no reben ingressos des que es va decretat l’estat d’alarma. I a més, la immobiliària els ha comunicat que no els renova el contracte i que hauran d’abandonar els baixos del carrer dels Pellaires on tenen la seu. L’associació demana col·laboració a l’Ajuntament, al districte de Sant Martí i als veïns.

Sense local a finals de maig

Un dels problemes més immediats que té damunt la taula l’associació és que abans d’acabar aquest mes haurà de marxar del local actual. Segons expliquen els seus responsables, a finals de març van sol·licitar a la immobiliària CIDEB una rebaixa o ajornament del pagament del lloguer, però l’empresa no va voler negociar. De fet, la immobiliària ha decidit no renovar el contracte a Escola de Vida i fer-los marxar com a molt tard el 29 de maig, una possibilitat ja establerta en el contracte. Malgrat tot, demanen poder utilitzar l’espai fins a finals d’agost per donar resposta als seus deutes i traslladar-se a un altre local on poder continuar fent tallers, casals i tota mena d’activitats de lleure i educatives per als infants.

Demanen un lloc a Palo Alto

L’associació Escola de Vida ha demanat a l’Ajuntament i al districte un cop de mà per tal que li ajornin el desnonament i ha sol·licitat reprendre l’activitat al recinte de Palo Alto o de manera provisional als centres cívics de la zona. En paral·lel, està buscant ajuda econòmica al districte i entre els veïns per mantenir en funcionament aquesta associació sense ànim lucre, per on ja han passat més de 600 nens i joves.