Els clients han omplert aquest diumenge els xiringuitos i restaurants a peu de platja de la Barceloneta. De fet, dilluns era el primer dia en què les guinguetes podien reprendre l’activitat des de la declaració de l’estat d’alarma pel coronavirus. Alguns establiments han anat obrint durant la setmana perquè hi han dut a terme les adaptacions necessàries segons les normes sanitàries de seguretat. Durant el primer cap de setmana de reobertura els seus responsables han coincidit a explicar “les ganes” que tenien els clients de tornar-hi i omplir les terrasses.

Al xiringuito Barcelona Beach a la platja del Bogatell expliquen que hi havia “moltes ganes de poder fer terrassa” i noten que la gent volia retrobar-se en aquests espais. Asseguren que aquest cap de setmana estan treballant moltíssim respectant al màxim la distància de dos metres. També remarquen que des de l’Ajuntament els han permès posar algunes taules a la sorra de la platja per poder rebre més gent. Diuen que hi ha més clients de Barcelona i ho noten perquè és un públic més familiar. Els usuaris d’una banda tenen la sensació que no ha passat res, com si de sobte tot hagués tornat a la normalitat, però les distàncies de dos metres i veure als cambrers amb mascareta asseguren que els fa tornar a la realitat.

Una altra novetat important al xiringuito Barcelona Beach ha estat l’obertura del servei de “take away“, que permet demanar menjar i beguda a les persones que no volen seure directament a les terrasses i consumir-ho en un altre lloc de la platja més apartat.

Taules sobre la sorra de la platja a un xiringuito del Bogatell

Jordi Fané, director del grup Arenal, explica que van obrir el restaurant que tenen a peu de la platja de la Barceloneta divendres. El primer dia reconeix que va ser més tranquil i això els va anar bé perquè s’han “pogut adaptar a les noves normatives i situacions”. El director del grup Arenal s’ha mostrat satisfet perquè des de divendres fins dilluns tenen tots els torns de migdia plens perquè hi ha hagut moltes reserves. També els ha sorprès la voluntat dels clients de ser col·laboradors en les indicacions del personal del restaurant amb les mesures que s’han de dur a terme.

“Trobem a faltar el públic estranger”

Ricard Noguera, responsable del restaurant Ca la Nuri de la Barceloneta, explica que van obrir dimecres perquè els dos primers dies van treballar per aclimatar el restaurant, netejar-lo, organitzar-lo i aplicar-hi les mesures. Apunta que han redistribuït les taules per assegurar la distància de dos metres. Noguera assegura que “és una autèntica bogeria perquè tothom aquí a Barcelona està tancat i no pot sortir de les àrees sanitàries i aquestes primeres setmanes seran molt bones”. Reconeix que trobaran a faltar el públic estranger, tot i que en el seu cas afirma que tenen més públic català.