Després de dos mesos acollint personal sanitari, l’Hotel Alimara tanca l’etapa com a hotel salut. Fins a 250 professionals s’hi han allotjat durant la crisi del coronavirus, 185 de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, situat a uns 500 metres de l’hotel, i 65 d’altres centres sanitaris de la zona nord de Barcelona. L’Alimara va posar les instal·lacions a disposició de l’hospital a l’inici de l’emergència sanitària i va facilitar 36 llits i 20 supletoris per al pavelló esportiu Vall d’Hebron.

Les instal·lacions de l’hotel es van adaptar a la nova realitat i tot el personal va rebre formació. A més, es van transformar espais, processos i serveis, seguint els protocols necessaris per preservar la salut i seguretat de tothom i adaptar-se a l’activitat i als torns del personal sanitari allotjat.

Comença la desinfecció de l’hotel

A partir de dilluns, dia 1 de juny, l’Hotel Alimara, que pertany a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de CETT, portarà a terme un procés de desinfecció exhaustiu de totes les instal·lacions, seguint el protocol establert pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, per poder reprendre l’activitat.

Per Albert Salazar, director gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, “poder disposar d’unes instal·lacions com les de l’Hotel Alimara Barcelona, a molt poca distància del nostre hospital, ha estat una molt bona solució als problemes de confinament que alguns professionals sanitaris tenien. Aquest acord ha estat possible gràcies als vincles històrics amb l’hotel més proper al nostre centre, on habitualment hem fet reunions d’equip o hem acollit conferenciants internacionals i durant aquests mesos, de manera excepcional, s’ha convertit en el lloc de descans per a alguns dels nostres”.

Maria Abellanet, CEO del CETT, valora l’experiència com a “impressionant i commovedora”. Afegeix que “aquesta iniciativa recull els valors que defineixen el CETT, amb el compromís amb l’entorn local i la societat, la sostenibilitat i la connexió entre persones com a pilars fonamentals”.

Una quinzena d’hotels de la ciutat per a pacients i sanitaris

El 30 de març, el Gremi d’Hotelers de Barcelona va informar que havien arribat a les 2.500 habitacions a la ciutat disponibles per atendre malalts de coronavirus i per allotjar-hi els professionals sanitaris. Fins aleshores s’havien mobilitzat més de 1.100 llits amb matalàs cedits per cobrir els llits dels hospitals de campanya que s’havien d’habilitar en pavellons esportius de la ciutat.